Rusia a plătit Serbiei şi Slovaciei datorii din perioada sovietică de 2 miliarde de dolari

Rusia a plătit Serbiei şi Slovaciei datorii totale de 2 miliarde de dolari rămase din perioada sovietică, a anunţat Ministerul de Finanţe de la Moscova, citat de agenţia RIA Novosti.

214 afișări
Imaginea articolului Rusia a plătit Serbiei şi Slovaciei datorii din perioada sovietică de 2 miliarde de dolari

Rusia a plătit Serbiei şi Slovaciei datorii din perioada sovietică de 2 miliarde de dolari (Imagine: Radu Iordache/Mediafx Foto)

Datoriile de 1,7 miliarde de dolari către Slovacia şi 289 milioane de dolari către Serbia au fost asumate de Rusia în contul responsabilităţilor financiare ale statului sovietic faţă de Cehoslovacia şi Iugoslavia.

Rusia a achitat datoriile parţial prin livrări de bunuri industriale şi parţial în bani, conform unor acorduri interguvernamentale încheiate cu cele două ţări.

Până la sfârşitul acestui an, Rusia intenţionează să achite datorii din perioada sovietică şi către Finlanda, Cehia şi Muntenegru.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici