Rusia ar mai putea rezista cu Putin la conducere cinci-zece ani

Deşi preţului petrolului, materia primă care aduce o mare parte din veniturile bugetului Rusiei, a scăzut cu 40% în ultimele şase luni, iar rubla s-a prăbuşit cu peste 40% de la începutul anului, preşedintele Vladimir Putin ar putea să mai rămână la putere cinci-zece ani pentru că sub conducerea lui ruşilor le-a crescut nivelul de trai timp de mai mulţi ani la rând, scrie The Guardian.

678 afișări
Imaginea articolului Rusia ar mai putea rezista cu Putin la conducere cinci-zece ani

Vladimir Putin (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Perspectivele economiei ruseşti sunt sumbre, inflaţia este în creştere, iar recesiunea va veni aproape sigur anul viitor. Mulţi observatori se întreabă dacă disputa dintre Putin şi Occident ar putea să îi slăbească puterea preşedintelui rus. Totuşi, unii analişti notează că sistemul bancar este încă funcţional, iar şomajul rămâne scăzut. Deşi îngrijorările privind situaţia economică sporesc, puterea de a îndura a populaţiei încă nu s-a epuizat.

„Cred că situaţia în care sectorul manufacturier stagnează, veniturile reale ale populaţiei şi accelerarea inflaţiei îl vor determina pe Putin să renunţe la putere, dar acest lucru s-ar putea întâmpla în 5-10 ani. Probabil că nu vor exista schimbări pozitive până atunci“, consideră Konstantin Sonin, profesor de economie la Şcoala Superioară de Economie din Moscova. „Populaţia are o rezistenţă foarte mare“, adaugă el.

Citeşte continuarea materialului pe www,zf.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici