Rusia îşi ia măsuri de precauţie pentru criză: A blocat 5 miliarde de euro din bugetul pe 2012

Rusia a decis să blocheze fonduri de 5 miliarde de euro din bugetul federal al acestui an, pe care să le utilizeze în caz de nevoie pentru măsuri anticriză, în contextul problemelor îngrijorătoare din zona euro.

107 afișări
Imaginea articolului Rusia îşi ia măsuri de precauţie pentru criză: A blocat 5 miliarde de euro din bugetul pe 2012

Rusia îşi ia măsuri de precauţie pentru criză: A blocat 5 miliarde de euro din bugetul pe 2012 (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Fondurile, prevăzute în bugetul federal al anului 2012, au fost temporar blocate", a relatat publicaţia rusă Vedemosti.

În cazul unei situaţii critice, aceste economii ar putea fi folosite pentru susţinerea industriei de automobile sau indexarea salariilor funcţionarilor publici în eventualitatea accelerării inflaţiei, a explicat o sursă apropiată situaţiei.

Autorităţile din Rusia urmăresc cu îngrijorare problemele din zona euro, confruntată cu o gravă criză a datoriilor, precum şi încetinirea creşterii economice în Statele Unite şi China.

În 2009, Rusia a fost puternic afectată de criza economică mondială şi căderea preţurilor materiilor prime, cu o contracţie a Produsului Intern Brut de aproape 8%.

Ulterior, economia rusă a revenit la o creştere de 4% în 2010 şi de 4,2% anul trecut, susţinută de majorarea preţurilor hidrocarburilor, ale căror vânzări aduc 60% din veniturile ţării.

Premierul Vladimir Putin a avertizat deja că 2012 va fi un an mai dificil decât cel precedent.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici