Rusia restricţionează detergenţi ai P&G, Colgate-Palmolive şi Henkel

Autoritatea pentru siguranţa consumatorilor din Rusia, Rospotrebnadzor, a restricţionat vânzările de detergenţi ale unor companii precum Procter&Gamble, Colgate-Palmolive şi Henkel, din motive de siguranţă, relatează Bloomberg.

752 afișări
Imaginea articolului Rusia restricţionează detergenţi ai P&G, Colgate-Palmolive şi Henkel

Rusia restricţionează detergenţi ai P&G, Colgate-Palmolive şi Henkel

Restricţiile se referă la detergenţi fabricaţi de aceste companii, precum şi de Clorox, Werner&Mertz şi alţi producători, care nu respectă normele de siguranţă toxicologică şi au fost retraşi de la vânzare din acest motiv.

Rospotrebnadzor a precizat că sunt analizate şi alte chimicale şi detergenţi fabricaţi de alţi producători.

Restricţiile au fost impuse pe fondul tensiunilor Rusiei cu Statele Unite şi Uniunea Europeană, legate de conflictul din Ucraina.

Instituţia a descoperit anterior nereguli la Groupe Auchan, al treilea mare retailer prezent în Rusia, fiind posibil să interzică companiei franceze să mai producă alimente semipreparate.

După ce Guvernul rus a prelungit interdicţia importurilor de anumite produse alimentare, autorităţile au cerut distrugerea publică a alimentelor importate ilegal.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici