Ruşii nu stau cu mâinile-n sân, după ce Germania naţionalizează sucursala companiei Rosneft

Rosneft protestează împotriva deciziei Berlinului de a naţionaliza sucursalele germane ale companiei ruse, afirmând că este o „expropriere ilegală”.

31069 afișări
Imaginea articolului Ruşii nu stau cu mâinile-n sân, după ce Germania naţionalizează sucursala companiei Rosneft

Decizia Berlinului de a naţionaliza sucursalele Rosneft din Germania reprezintă o „expropriere ilegală”. Gigantul petrolier rus a declarat ieri, într-un comunicat, după anunţul de acum două zile făcut de Berlin.

„Decizia guvernului federal german de a transfera activele companiei către agenţia federală de reţea pentru management extern, din păcate, nu este neaşteptată pentru noi şi este în conformitate cu algoritmul de acţiuni impus de SUA în legătură cu companiile ruseşti din Germania”, este poziţia ruşilor.

„Este o decizie ilegală şi, de fapt, este o expropriere a acţionarilor ca urmare a unei situaţii create în mod deliberat de sancţiunile relevante ale UE şi acţiunile autorităţilor de reglementare germane şi poloneze, al căror scop este confiscarea activelor”, susţine compania.

Confruntat cu o decizie pe care Rosneft o consideră „nu este temporară”, grupul rus ameninţă cu „acţiuni legale” pentru apărarea intereselor acţionarilor săi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici