Ryanair cumpără 100 avioane Boeing cu 11 miliarde de dolari şi are opţiunea de a achiziţiona încă 100

Ryanair, cea mai mare companie aeriană low-cost din Europa, a încheiat un acord în valoare de 11 miliarde de dolari pentru cumpărarea a 100 de aeronave Boeing 737 MAX, cu opţiunea de a suplimenta comanda cu încă 100 de avioane, a anunţat luni operatorul aerian.

261 afișări
Imaginea articolului Ryanair cumpără 100 avioane Boeing cu 11 miliarde de dolari şi are opţiunea de a achiziţiona încă 100

Ryanair cumpără 100 avioane Boeing cu 11 miliarde de dolari şi are opţiunea de a achiziţiona încă 100 (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

"Odată finalizat şi cu toate opţiunile exercitate, contractul trece de 22 miliarde de dolari la preţurile de listă actuale. Va fi cea mai mare comandă de aeronave Boeing a unui operator aerian din Europa", se arată în comunicat.

Acţiunile Boeing au urcat cu 1,78% în New York după publicarea anunţului.

Acordul va fi supus aprobării acţionarilor Ryanair la o adunare generala extraordinară programată la finele lunii noiembrie.

Potrivit comunicatului, noile Boeing 737 MAX au o capacitate de transport de 197 de pasageri, cu 8 mai mulţi decât actualele avioane din flota Ryanair, şi vor contribui la reducerea cu 18% a consumului de combustibil. În plus, poluarea fonică va scădea cu 40%. Flota Ryanair este formată exclusiv din aeronave Boeing.

"Toate acestea vor contribui la scăderea costurilor Ryanair, care vor fi reflectate îm tarife mai mici pentru pasageri", au declarat oficialii Ryanair.

Compania aeriană estimează că va transporta peste 150 milioane de pasageri pe an până în 2014, de la 82 milioane de pasageri preconizaţi pentru 2014.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici