S-a lansat platforma Renters.ro, un proiect pentru proprietari civilizaţi şi chiriaşi asemeni lor - VIDEO

Renters.ro, o platformă cu circuit închis, s-a lansat exclusiv pentru chiriaşi şi proprietari verificaţi, necesară indiferent de momentul procesului de închiriere.

1024 afișări
Imaginea articolului S-a lansat platforma Renters.ro, un proiect pentru proprietari civilizaţi şi chiriaşi asemeni lor - VIDEO

S-a lansat platforma Renters.ro, un proiect pentru proprietari civilizaţi şi chiriaşi asemeni lor (Imagine: Captura Video)

Proiectul Renters este gândit pentru proprietari şi chiriaşi aleşi cu atenţie, iar interacţiunile dintre ei au loc în cadrul unui proces cu etape clare, construite special pentru a elimina toate problemele din sistemul actual de închiriere.

Lipsa de inovaţie şi profesionalism, lipsa de încredere, transparenţă şi confidenţialitate sunt doar câteva din cauzele pentru care piaţa imobiliară de închirieri actuală este nesatisfăcătoare atât pentru proprietari cât şi pentru chiriaşi. Tot din aceste cauze, relaţia directă proprietar-chiriaş este dificil de realizat; aceştia, în loc să colaboreze fără probleme, sunt în prezent împărţiţi în două tabere care se privesc cu suspiciune. În acest context, Renters.ro propune un spaţiu eficient în care proprietarii şi chiriaşii îşi pot gestiona cererea şi oferta deschis.

Astfel, în perioada iulie - septembrie 2015 platforma Renters.ro invită pentru înscriere atât proprietarii de locuinţe destinate închirierii, cât şi chiriaşii care doresc ca această tranzacţie să se desfăşoare de acum înainte într-un climat de normalitate şi transparenţă. Pentru că se acordă o importanţă deosebită procesului de înregistrare şi verificare, utilizatorii vor primi un e-mail pentru începerea acestuia, în ordinea înscrierii iniţiale pe Renters.ro. 

După procesul de verificare, formula unică de matching de pe Renters selectează eficient datele, astfel încat doar profilele de proprietari şi chiriaşi cu filtre care se potrivesc pot intra în contact. În acest fel se câştigă foarte mult timp de ambele părţi, iar negocierile şi contractele se încheie uşor, pentru că se porneşte deja de la o bază comună importantă. Chiriaşii văd o selecţie a locuinţelor de închiriat care li se potrivesc şi îşi pot exprima interesul aplicând la o anumită ofertă; proprietarilor li se afişează profiluri care corespund cerinţelor lor şi pot trimite unui potenţial chiriaş o invitaţie. În momentul în care există matching, cele două părţi se pot contacta, iar proprietarul va folosi butonul de Conectare atunci când s-a hotărât la un anumit chiriaş. În continuare, relaţia proprietarului şi a chiriaşului va fi mult îmbunătăţită de folosirea secţiunii MyHome. Astfel, chiriaşii şi proprietarii pot gestiona eventualele schimbări din casă şi pot schimba rapid informaţii prin sistemul de mesaje private. Înainte de terminarea contractului, la un timp stabilit de comun acord, profilele lor pot fi din nou disponibile pentru căutare şi astfel se scurtează timpii necesari unei noi închirieri. La terminarea contractului, ambele părţi pot scrie un review despre experienţa avută.

Prima etapă de înscrieri este programată pentru un număr limitat de persoane, însă când se atinge pragul planificat de proprietăţi verificate, înregistrarea pe Renters va deveni publică; se va păstra însă aceeaşi importanţă acordată procesului de verificare, motiv pentru care experienţa pe care utilizatorii o vor avea pe platformă se va desfăşura în condiţii de siguranţă maximă şi de încredere reciprocă, într-un mod plăcut şi eficient. Prin urmare, proprietarii şi chiriaşii ce doresc să-şi poată închiria în viitorul apropiat locuinţele fără stres, discutând cu oameni asemeni lor, sunt rugaţi să se înscrie pe Renters.ro. După înscriere (procesul de verificare necesită puţin timp), vor primi un e-mail pentru înregistrare. Pentru aceasta, fiecare proprietar sau chiriaş va completa un profil personal amănunţit, cu date referitoare la locuinţa de închiriat pe care o deţine sau pe care şi-o doreşte. În cazul în care un proprietar deţine mai multe locuinţe, fiecare dintre acestea va avea profilul ei separat. Este bine de ştiut că, tocmai din dorinţa de a strânge laolaltă oameni de încredere, cu valori comune, procesul de a fi acceptat este unul selectiv, iar criteriile pot fi subiective. Astfel, după înregistrare, utilizatorul poate fi contactat de un consultant Renters pentru validarea informaţiilor din profil. Vor fi luate în calcul recomandările venite din partea unor persoane care sunt deja verificate, precum şi conturile personale din social media, cum sunt Facebook sau LinkedIn.

Pe Renters există o secţiune şi pentru agenţi imobiliari, însă poziţia acestora este exclusiv aceea de consilier la cerere, fără niciun rol activ în platformă. Spre deosebire de siteurile imobiliare, proprietarii intră pe Renters.ro în legatură nemijlocită cu potenţialii chiriaşi şi doar în cazul în care un proprietar sau un chiriaş doreşte consiliere specializată din partea unui anume agent imobiliar, caută un profil care să le inspire încredere şi solicită punctual ajutor. Agenţii se pot înregistra cu un profil serios, care conţine, pe lângă date generale de identificare, informaţii despre experienţa acumulată şi zona în care se consideră specialişti. Odata ce au fost invitaţi de către un utilizator, ei trebuie să facă propuneri care, dacă vor fi acceptate, vor face vizibile şi datele de contact ale persoanei respective.

Deşi prin tot ceea ce oferă acum platforma reprezintă un foarte mare pas înainte în piaţa imobiliară din România, Renters.ro are deja în lucru secţiuni cheie ce vor face utilizarea ei încă şi mai atrăgătoare: plata online a chiriei sau automatizarea contractului. Una dintre cele mai importante idei aflate în dezvoltare se referă la găsirea de colegi de cameră cu aceleaşi preferinţe şi la posibilitatea de a aplica împreună la o anumită proprietate.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici