S-au scumpit apartamentele vechi cu trei camere! În ce cartiere au fost cele mai mari creşteri

Luna ianuarie a adus o accelerare şi mai puternică a preţurilor apartamentelor vechi cu trei camere din Capitală la o medie de 105.500 de euro, în urcare cu 7% faţă de perioada similară din 2021 şi maximul ultimului deceniu, valoare care nu a mai fost atinsă din prima jumătate a anului 2009.

14902 afișări
Imaginea articolului S-au scumpit apartamentele vechi cu trei camere! În ce cartiere au fost cele mai mari creşteri

S-au scumpit apartamentele vechi cu trei camere! În ce cartiere au fost cele mai mari creşteri

Indexul imobiliar realizat de ZF şi SVN România este una dintre cele mai vechi şi constante analize realizate pe piaţa rezidenţială locală, primele statistici fiind publicate în anii 2007-2008. Raportat la nivelul lunii decembrie, ianuarie 2022 a adus un avans de 1.600 de euro sau 1,6%.

„Creşterea preţurilor s-a accelerat la început de an. De regulă, în luna ianuarie sunt scoase la vânzare numeroase proprie­tăţi, aşteptările proprietarilor fiind de regulă mai mari, indiferent de perioadă - aceasta fiind în general explicaţia pentru creşterile mai semnificative înregistrate de obicei în luna ianuarie. Totuşi, există şi o creştere de bază, corelată în principal cu rata inflaţiei şi cu cererea crescută“, a spus Andrei Sârbu, CEO al SVN România.

Pentru 2022 estimăm o majorare a preţurilor de aproximativ 15% pe segmentul nou, în principal ca urmare a creşterii costurilor, şi o majorare mai redusă pe segmentul locuinţelor vechi“, a mai spus el.

Din cele 20 de zone luate în calcul la nivelul Capitalei, zece au atins sau depăşit pragul de 100.000 de euro. Cel mai nou cartier care a atins acest nivel este zona Iancului care de la 93.000 în decembrie a urcat la 100.000 în ianuarie. Pe de altă parte, zona Iancului a început anul 2021 tot aproape de acest nivel, cu 96.000 de euro în ianuarie 2021, pentru ca ulterior în septembrie şi octombrie să scadă la 86.000 de euro.

Cele mai mari creşteri s-au înregistrat luna trecută în Militari - 8.000 de euro, Crângaşi - 8.000 de euro, Titan - 7.000 de euro şi Iancului. În total, opt cartiere au înregistrat creşteri faţă de luna anterioară în ianuarie.

De partea cealaltă, principalele scăderi au fost înregistrate în zonele 1 Decembrie, de 2.000 de euro, Colentina cu 3.000 de euro şi Berceni cu 5.000 de euro. Dacă în vara anului trecut zona Berceni urca la peste 90.000 de euro, la început de an a scăzut la 81.000 de euro.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici