S&P are încredere că Franţa îşi poate menţine ratingul "AAA"

Agenţia de evaluare financiară Standard & Poor's este încrezătoare în menţinerea ratingului "AAA" al Franţei, cu perspectivă stabilă, a declarat, joi, şeful departamentului local al S&P, Carole Sirou.

69 afișări
Imaginea articolului S&P are încredere că Franţa îşi poate menţine ratingul "AAA"

S&P are încredere că Franţa îşi poate menţine ratingul "AAA" (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Suntem încrezători în acest rating «AAA» stabil", a spus Sirou la postul de radio RTL, adăugând că ratingul depinde de "traiectorie, de dedicare" şi nu de angajamente bugetare precise.

Temerile investitorilor privind stabilitatea ratingului Franţei, a doua mare economie din zona euro, după Germania, au contribuit, săptămâna trecută la variaţia puternică a burselor.

S&P a retrogradat la începutul lunii august Statele Unite de la nivelul "AAA", maxim posibil, la "AA+". Anunţul a produs panică pe pieţele financiare şi o volatilitate ridicată pe burse.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici