S&P: O nouă criză financiară globală ar afecta Asia mai sever decât cea de acum trei ani

O nouă criză financiară globală ar afecta Asia mai sever decât cea de acum trei ani, îndeosebi ţările expuse puternic pe pieţele internaţionale sau care îşi "repară" încă bugetele în urma turbulenţelor din 2008-2009, potrivit unui comunicat transmis luni de Standard & Poor's şi preluat de Reuters.

715 afișări
Imaginea articolului S&P: O nouă criză financiară globală ar afecta Asia mai sever decât cea de acum trei ani

S&P: O nouă criză financiară globală ar afecta Asia mai sever decât cea de acum trei ani (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Agenţia de rating a arătat că nu anticipează o "reluare" a crizei financiare care a prăbuşit acum trei ani pieţele financiare şi a aruncat economia globală în cea mai severă recesiune de după cel de-Al Doilea Război Mondial.

S&P a redus vineri seară ratingul de top al Statelor Unite pentru prima dată în istorie, la AA+.

Compania a avertizat că, în cazul declanşării unei noi crize financiare, Asia va fi lovită de mai multe retrogradări de ratinguri de ţară.

"Dacă va veni o nouă frânare, va crea un impact mai adânc şi mai prelungit decât ultima. Implicaţiile pentru ratingurile de credit din regiunea Asia-Pacific vor fi probabil mai negative decât anterior şi va urma un număr mare de decizii negative de rating", se spune în comunicat.

S&P a arătat că criza datoriilor de stat din zona euro şi problemele Statelor Unite nu vor conduce la "dislocări abrupte" în sistemele financiare şi economiile ţărilor dezvoltate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici