Salariile redevin un subiect „strict secret”. Transgaz, Transelectrica, Romgaz şi Electrica au obţinut secretizarea veniturilor salariale cu acordul ANI

  • Salariile redevin un subiect „strict secret”, arată Ziarul Financiar
  • Transgaz, Transelectrica, Romgaz şi Electrica au obţinut deja acest lucru
  • Transparenţa salarială dispare după aceste decizii luate cu acordul ANI
1774 afișări

Salariile marilor companii energetice de stat redevin un subiect secret. Transgaz, Transelectrica, Romgaz şi Electrica au obţinut secretizarea veniturilor salariale cu acordul Agenţiei Naţionale de Integritate. În acelaşi regim de confidenţialitate totală a câştigurilor au intrat şi Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei şi Banca Naţională a României.

Răzvan Nicolescu, fost ministru al energiei, spune că dacă această măsură este luată din motive politice, lucrurile nu sunt în regulă.

RĂZVAN NICOLESCU fost ministru al energiei: Dacă se referă într-adevăr la protecţia anumitor angajaţi pentru a nu fi racolaţi de alte organizaţii din mediul privat, este o măsură pe care o înţeleg. Dacă măsura respectivă urmăreşte ascunderea unor pile politice care primesc tot felul de funcţii în companii, deşi nu ar trebui să primească acest lucru, neavând competenţa necesară, atunci nu este deloc un lucru bun din punctul nostru de vedere.

Ovidiu Susan este unul dintre românii care investeşte la Bursa de Valori Bucureşti, unde sunt listate companiile energetice care au decis să ţină secret salariile angajaţilor. Acesta spune că după această decizie nu mai este interesat să urmărească acţiunile acestor companii.

OVIDIU SUSAN, investitor: Soluţia este simplă, nu mai investesc deloc în aceste companii. Există alternative, există întotdeauna piaţa externă. De ce e nevoie să nu ştim cât câştigă membrii importanţi din board-urile care conduc aceste companii de stat. E vorba de companii listate, de companii publice, în care această informaţie ar trebui să fie, cred, la dispoziţia multora. Deci de aceea e nevoie de transparenţă. Pentru a menţine încrederea.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici