Salariul mediu a crescut, în ciuda pandemiei

  • Salariul mediu net a crescut cu 8,11% în iulie 2020, faţă de iulie 2019
  • În industria ţiţeiului salariul mediu net a crescut cel mai mult, cu 32,9%
  • În industria HoReCa salariul mediu net este cel mai afectat, având o scădere de 8,36%
2105 afișări
Imaginea articolului Salariul mediu a crescut, în ciuda pandemiei

Salariul mediu a crescut, în ciuda pandemiei

Cu toate că suntem în criză, salariul mediu net a crescut în luna iulie cu 8,11% faţă de aceeaşi lună a anului trecut. Industria ţiţeiului se bucură de cea mai mare creştere. De la un salariu mediu net de 5814 lei în iulie 2019, a ajuns la 7728 lei în iulie anul ăsta, adică are o creştere de 32,9%. Următoarele în top sunt industria tutunului, cu o creştere de 28,2% şi industria activităţilor cu 20,8%.

La polul opus, se află industria HORECA, unde salariul mediu net a scăzut cu 8,36%.

Şi transporturile aeriene ies pe minus cu 4,09%. Fabricarea autovehiculelor pierd şi ele 2,5 procente la salariul mediu din iulie 2020, faţă de aceeaşi perioadă anul trecut.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici