Samsarii cumpără puncte la o treime din valoare pentru a pune mâna pe terenuri şi păduri de 11 miliarde de euro

Pe internet se vând şi se cumpără decizii ale ANRP de compensare cu puncte, la fel cum s-a întâmplat şi cu acţiunile Fondului Proprietatea.

959 afișări
Imaginea articolului Samsarii cumpără puncte la o treime din valoare pentru a pune mâna pe terenuri şi păduri de 11 miliarde de euro

Samsarii cumpără puncte la o treime din valoare pentru a pune mâna pe terenuri şi păduri de 11 miliarde de euro (Imagine: Petre Bitoiu/Mediafax Foto)

La un an de la noua Lege a retrocedărilor 165/2013, numită şi „legea cu puncte“, s-a dezvoltat o piaţă gri unde se tranzacţionează la o treime din valoare decizii ale ANRP (Autoritatea Naţională de Restiturie a Proprietăţilor) de compensare cu puncte.

ZF a cerut în aprilie 2013 guvernului Pon­ta să nu îşi asume răspunderea pentru noua lege pentru că sistemul complicat de despă­gu­bire prin video-licitaţii şi achiziţii cu puncte va face ca principalii beneficiari să fie cesionarii de dosare  şi nu foştii proprietari, la fel cum s-a întâmplat şi cu Fondul Proprietatea.

Internetul este plin de anunţuri de tipul „Ai puncte ANRP şi doreşti să le vinzi? Intraţi aici“ sau „Cumpăr decizii ANRP de compensare prin puncte, emise în baza Legii 165/2013. Plata se face pe loc. Rog seriozitate“, prin care persoane private cumpără puncte cu care din 2016 vor putea participa la licitaţii unde sunt scoase la vânzare terenuri şi imobile de la stat din cadrul fondului naţional imobiliar.

Citeşte mai multe despre tranzacţiile cu decizii ANRP pe www.zf.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici