Samsung Electronics se va concentra pe produsele premium, pentru a contracara concurenţa

Samsung Elecronics va folosi mai multe materiale de înaltă calitate în dispozitivele mobile, pentru a atrage clienţii, şi va oferi o gamă mai largă de aparate care se pot conecta între ele, după ce a pierdut poziţia de lider pe piaţa smartphone, în favoarea Apple, relatează Bloomberg.

278 afișări
Imaginea articolului Samsung Electronics se va concentra pe produsele premium, pentru a contracara concurenţa

Samsung Electronics se va concentra pe produsele premium, pentru a contracara concurenţa (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Planul Samsung include mai multe telefoane cu carcase metalice, modele subţiri şi ecrane de înaltă definiţie, a declarat co-directorul general al companiei, Shin Jong Kyun, la adunarea anuală a acţionarilor.

Prezentarea telefoanelor Galaxy S6 în această lună a declanşat creşterea puternică a acţiunilor Samsung, investitorii anticipând că producătorul sud-coreean poate revigora profiturile şi să oprească declinul cotei de piaţă în urma căruia Apple a devenit lider mondial.

"Samsung Electronics vrea să îşi consolideze poziţia de lider pe piaţa premium şi intenţionează să înnoiască gama de smartphone-uri, pentru a-şi îmbunătăţi competitivitatea", a spus Shin, care conduce divizia de telefoane mobile.

Acţiunile Samsung s-au apreciat cu 8,7% după prezentarea telefoanelor S6 şi S6 Edge pe 1 martie, aparate care au carcase metalice şi funcţii de recunoaştere a amprentei proprietarului. Telefoanele vor intra la vânzare în 20 de state, pe 10 aprilie.

Samsung vrea să îşi dezvolte activităţile şi în afara pieţei telefoanelor, intenţionând să se implice pe segmentul Internetului lucrurilor, tehnologie care conectează telefoanele, aparatele foto, electrocasnicele şi alte aparate.

Totodată, Samsung va investi în acest an 21 de miliarde de dolari pentru a-şi mări veniturile din vânzările de cipuri şi ecrane către alţi producători de telefoane.

Compania anticipează pentru acest an creşterea incertitudinilor din economia mondială şi intensificarea concurenţei.

Potrivit analiştilor, profitul net al Samsung Electronics va scădea probabil cu 4%, la 22,2 mii de miliarde de woni (19,8 miliarde dolari) în anul fiscal care se va încheia în decembrie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici