Samsung România a cerut insolvenţa fostului Domo Retail

Samsung Electronics România a depus la Tribunalul Bucureşti o cerere prin care solicită insolvenţa Family Concept SRL, fostul Domo Retail SA.

2374 afișări
Imaginea articolului Samsung România a cerut insolvenţa fostului Domo Retail

Samsung România a cerut insolvenţa fostului Domo Retail (Imagine: Laszlo Raduly / Mediafax Foto)

”Domo SRL, compania care operează brandul DOMO, cele 75 de magazine şi domeniul domo.ro, nu are nicio problemă cu furnizorii sau clienţii săi. Orice referire la brand-ul Domo, în contextul solicitării insolvenţei de către Samsung, este eronată şi nu are susţinere legală”, spun reprezentanţii Domo.

După o restructurare lansată în urmă cu doi ani, Domo SRL a ajuns să preia magazinele Domo Retail şi în prezent operează brandul, 75 de magazine şi domeniul domo.ro.

Firma derulează un proces de reconfigurare a reţelei de magazine.

”În primul rand, nu credem ca mai e nevoie de magazine la fel de mari ca pană acum. În al doilea rand, am început să dezvoltăm magazine de tip pop-up store”, arată firma.

Cererea Samsung a fost depusă marţi.

Potrivit datelor Registrului Comerţului, Domo Retail este controlată de Avarike Limited (Cipru) - 99,99% şi Eugen Petrov (cetăţean austriac, născut în Bulgaria). În octombrie 2014, Petrov a preluat compania în urma unui proces de management buyout.

Domo este unul dintre cei mai importanţi jucători din retailul specializat în electronice, electrocasnice şi IT&C din România, principalii concurenţi fiind Altex şi Flanco.

În 2013, afacerile companiei au atins 584,1 milioane de lei, de la 552,4 milioane de lei în urmă cu un an, iar pierderile au scăzut de la 50,2 milioane de lei la 42,3 milioane de lei. Pentru 2014, Domo nu şi-a depus datele la Ministerul Finanţelor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici