Samsung şi Apple continuă să domine piaţa smartphone. Huawei depăşeşte LG şi urcă pe locul 3

Samsung Electronics şi Apple s-au menţinut pe primele două poziţii după vânzările de smartphone-uri în trimestrul al treilea, iar producătorul chinez Huawei a depăşit LG, urcând pe locul al treilea, potrivit datelor firmei de cercetare Strategy Analytics.

641 afișări
Imaginea articolului Samsung şi Apple continuă să domine piaţa smartphone. Huawei depăşeşte LG şi urcă pe locul 3

Samsung şi Apple continuă să domine piaţa smartphone. Huawei depăşeşte LG şi urcă pe locul 3

Samsung a vândut în trimestrul al treilea 88,4 milioane de smartphone-uri, în urcare cu 55% faţă de nivelul din perioada corespunzătoare a anului trecut. Cota de piaţă a companiei sud-coreene a crescut de la 32,9% la 35,2%.

Totodată, vânzările Apple au crescut cu 25,6%, la 33,8 milioane de telefoane, iar cota de piaţă a grupului american a coborât de la 15,6% la 13,4%, estimează Strategy Analytics.

Huawei a urcat pe locul al treilea, cu 12,7 milioane de smartphone-uri livrate în trimestrul al treilea, în creştere cu 67%. Cota de piaţă a producătorului chinez a avansat de la 4,4% la 5,1%.

Locul al patrulea revine companiei sud-coreene LG, cu vânzări de 12 milioane de smartphone-uri, în urcare cu 71%, în timp ce cota de piaţă a crescut de la 4,1% la 4,8%.

Top 5 este închis de producătorul chinez Lenovo, care a vândut 10,8 milioane de terminale în perioada analizată, în urcare cu 68%, şi a avut o cotă de piaţă de 4,3%, faţă de 3,7% cu 12 luni în urmă.

Piaţa smartphone-urilor s-a extins în trimestrul al treilea cu 45%, de la 172,8 milioane la 251,4 milioane unităţi livrate, datorită cererii solide pentru servicii LTE/4G în ţările dezvoltate şi creşterii rapide a vânzărilor pe pieţele emergente, notează compania de cercetare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici