Şantierul naval Daewoo Mangalia a primit o comandă de 400 milioane dolari de la un grup israelian

Şantierul naval Daewoo Mangalia va construi patru nave cu o capacitate de 9.000 TEU pentru grupul israelian Ofer Global Holdings, în baza unui contract de 400 milioane euro, cu opţiunea de suplimentare cu încă patru nave.

916 afișări
Imaginea articolului Şantierul naval Daewoo Mangalia a primit o comandă de 400 milioane dolari de la un grup israelian

Şantierul naval Daewoo Mangalia a primit o comandă de 400 milioane dolari de la un grup israelian (Imagine: Laszlo Raduly/Mediafax Foto)

Construcţia navelor va fi finalizată până la sfârşitul anului 2013.

"Comanda lansată către şantierul naval Daewoo Mangalia reprezintă doar o parte din investiţia de 2,4 miliarde de dolari operată de către Ofer în zona Europei Centrale şi de Est, prima comandă fermă de o asemenea amploare din ultimii trei ani", se arată într-un comunicat al Ofer Global Holdings.

Investiţia face parte dintr-o comandă amplă de opt portcontainere şi şase extra-opţiuni direcţionate către şantierele navale Daewoo Mangalia şi Hanjin Heavy Industries (Coreea de Sud).

În octombrie 2010, compania a rezervat alte zece nave a câte 13.000 TEU în cadrul unui contract semnat cu STX Offshore & Shipbuilding (Coreea de Sud), extinzând ulterior comanda şi la nave de tip post-panamax, costul total ridicându-se la 1,2 miliarde dolari. Ultima decizie ridică cheltuielile totale ale companiei în ultimele şase luni la aproape 2,4 miliarde dolari.

Ofer Global Holdings activează în domeniul transporturilor maritime internaţionale şi în domeniul imobiliar.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici