Şase companii au fost selectate pentru a primi ajutoare de stat de 621 mil. lei

Pirelli, Arctic, Clariant Products, Robert Bosch, Safe Med International şi Alu Menziken sunt cele şase companii care au fost selectate de Ministerul Finanţelor pentru a primi ajutoare de stat în valoare de 621 mil. lei.

2719 afișări
Imaginea articolului Şase companii au fost selectate pentru a primi ajutoare de stat de 621 mil. lei

Şase companii au fost selectate pentru a primi ajutoare de stat de 621 mil. lei (Imagine AFP)

Cel mai mare ajutor de stat, în valoare de 163 mil. lei urmează să fie acordat companiei Arctic, care a anunţat că va folosi banii pentru construcţia unei noi fabrici de electrocasnice.

Alte 30 de companii au fost respinse, se arată pe site-ul Ministerului de Finanţe. „Din 36 de proiecte de investiţii au fost selectate şase în valoare totală de 2,28 de miliarde de lei. Ajutorul de stat solicitat se ridică la 621,4 milioane de lei. Urmează ca, în maximum 45 de zile lucrătoare de la publicarea listei, să fie analizate cele şase cereri de acord pentru finanţare şi anunţate rezultatele finale”, spun reprezentanţii Ministerului de Finanţe.

Cererile totale de acord pentru proiectele depuse de cele 36 de companii arată o valoare a investiţiilor de 5,47 miliarde de lei. Ajutorul de stat total solicitat a fost de 1,98 miliarde de lei, în condiţiile în care bugetul total al sesiunii este de 638 de milioane de lei.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici