Şase persoane din fosta conducere a Aeroportului Băneasa, judecate pentru prejudiciu de peste 23 mil.lei

Şase persoane din fosta conducere a Aeroportului Băneasa au fost trimise în judecată de procurorii anticorupţie pentru crearea unui prejudiciu total de peste 23 de milioane de lei, informează, vineri, DNA.

214 afișări
Imaginea articolului Şase persoane din fosta conducere a Aeroportului Băneasa, judecate pentru prejudiciu de peste 23 mil.lei

Şase persoane din fosta conducere a Aeroportului Băneasa, judecate pentru prejudiciu de peste 23 mil.lei (Imagine: Shutterstock)

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Bucureşti i-au trimis în judecată pe Florin Paul Fulger, director general şi ulterior director tehnic al Societăţii Naţionale "Aeroportul Internaţional Bucureşti Băneasa - Aurel Vlaicu" SA (SN "AIBB - AV" SA), Iuliana Pop, director economic şi Dorian Vlăsceanu, consilier juridic la aceeaşi societate naţională, pentru abuz în serviciu contra intereselor publice, în formă calificată şi continuată.

Monica Cătălina Tuşer Conciu, şef Departament achiziţii publice în cadrul SN "AIBB - AV" SA şi Emil Jernoiu, director tehnic la aceeaşi societate naţională, vor fi judecaţi pentru abuz în serviciu contra intereselor publice, în formă calificată

Ştefan Mladin, director general al aeroportului este acuzat pentru neglijenţă în serviciu.

Procurorii au stabilit că în 20 februarie 2007, respectiv 14 mai 2007, Paul Fulger, Liliana Pop şi Dorian Vlăsceanu au semnat două acte adiţionale la contractul de execuţie de lucrări de reparaţii şi modernizare a suprafeţelor de mişcare ale Aeroportului Băneasa. Contractul fusese încheiat cu SC Romstrade SRL, lider al Asocierii Romstrade - Uti - Delta - Tehnologica (cu sediul în comuna Adunaţii Copăceni, judeţul Giurgiu).

Prin cele două acte a fost modificată formula de actualizare a preţului lucrărilor printr-o formulă de revizuire ce nu corespunde dispoziţiilor legale aplicabile acestui contract de achiziţie publică, formulă ce a fost apoi aplicată şi unor lucrări conexe suplimentare celor contractate iniţial.

Aplicarea noii formule de calcul a dus la obligarea SN "Aeroportul Internaţional Bucureşti Băneasa - Aurel Vlaicu" SA la plata nejustificată, către executant, a unei sume totale de 23.675.859 de lei. În acest fel, a fost cauzat un prejudiciu atât în dauna aeroportului în cuantum de 8.443.649 de lei, cât şi bugetului de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor în valoare de 15.232.210 de lei.

Conciu şi Jernoiu sunt acuzaţi în legătură cu semnarea actului adiţional din 20 februarie 2007, iar Ştefan Mladin va fi judecat în legătură cu semnarea actului adiţional din 14 mai 2007.

CN "Aeroporturi Bucureşti" şi Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii au comunicat că se constituie parte civilă în cauză.

Procurorii au instituit sechestru asigurator asupra bunurilor imobile identificate în proprietatea Lilianei Pop, lui Emil Jernoiu şi Monica Tuşer Conciu, raportat la valoarea pagubei reţinute faţă de aceştia în cauză.

Paul Fulger, Dorian Vlăsceanu şi Ştefan Mladin nu au fost identificaţi ca deţinând imobile în România conform evidenţei de carte funciară analizată.

Dosarul a fost trimis instanţei Judecătoriei Sectorului 1 Bucureşti.

Florin Paul Fulger a mai fost trimis în judecată, în calitate de director tehnic, în legătură cu un prejudiciu de peste patru milioane euro în dauna Societăţii Naţionale Aeroportul Internaţional Bucureşti - Băneasa.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici