Scădere dramatică: Economia chineză, la cel mai redus ritm de creştere din 1992

Ecnomia chineză a înregistrat în cel de-al doilea trimestru al anului o creştere de 6,2% faţă de perioada similară a anuui precedent, cel mai redus ritm de creştere din 1992, relatează BBC.

732 afișări
Imaginea articolului Scădere dramatică: Economia chineză, la cel mai redus ritm de creştere din 1992

Scădere dramatică: Economia chineză, la cel mai redus ritm de creştere din 1992

Rezultatul se înscrie în estimările oficiale. China şi-a majorat cheltuielile şi a redus taxele, pentru a impulsiona economia.

Biroul naţional de statistică vorbeşte de „mediul economic complex” din străinătate şi de pe plan local, apreciind că economia a crescut într-un mod rezonabil şi că face faţă unor noi presiuni de reducere a ritmului de creştere.

Alte date arată semne de îmbunătăţire: producţia industrială a crescut la 6,3% în iunie faţă de perioada similară a anului trecut, iar comerţul s-a majorat cu 9,8%.

În perioada 1992 - 1996, dar şi între 2004 şi 2012 economia chineză înregistra ritmuri de creştere de 10 - 14%. În 2008, an de vârf al crizei economice, economia chineză creştea cu aproape 15%, dar în perioada imediat următoare a avut o cădere.

 

 

Taguri:
china,
economie,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici