- Home
- Economic
- NEW YORK, (20.02.2016, 06:41)
- Marina Manastîrlî
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
SCANDAL în Statele Unite: Ce se găseşte de fapt în brânzeturile rase, care se vând ca "100 % parmezan"
Mai multe investigaţii din SUA arată că ingredientele dintr-un anumit tip de brânză nu corespund cu ceea ce scrie pe etichetă. Potrivit analizelor, unele brânzeturi rase, care se vând ca "100 % parmezan", nu conţin parmezan, ci conţin de fapt o parte bună de pastă inofensivă de lemn.
7637 afișări
SCANDAL în Statele Unite: Ce se găseşte de fapt în brânzeturile rase, care se vând ca "100 % parmezan"
Prima dovadă a acestui fapt a venit în 2012, când Administraţia SUA pentru Alimentaţie şi Medicamente (FDA) a răspuns la un apel anonim şi a efectuat o inspecţie inopinată la Fabrica Castelul de Brânză din Pennsylvania.
Analiza a relevat faptul că "niciun tip de parmezan nu este folosit pentru fabricaţie". Ei afirmau că în conţinutul caşcavalului se aflau 100 procente de parmezan ras, iar produsele au fost vândute la magazinele specializate din ţară sub o etichetă care confirma această afirmaţie. În schimb, caşcavalul era făcut din brânză elveţiană, mozzarella, brânză Cheddar şi celuloză, care este fabricată din pastă de lemn.
TITLURILE ZILEI
-
-
ieri, 22:15
-
ieri, 19:54
• Serghei Şoigu anunţă un număr impresionant de morţi în tabăra duşmanilor ucraineni
-
ieri, 18:06
• Grindeanu: Pas important pentru construcţia unei noi autostrăzi: Alternativa Techirghiol
-
ieri, 17:45
• Un proces privind oprirea exportului de arme către Israel ajunge la Înalta Curte din Londra
-
ieri, 16:55
• Acţiune de amploare, cu sprijin Europol şi FBI, pentru anihilarea unui ”supercartel” al drogurilor
-
ieri, 16:40
• Vicepreşedintele Comisiei de Apărare: Rusia a urlat din toţi şoşocii în Parlamentul României
-
ieri, 16:05
• Guvernul se mută pentru o zi în alt oraş. Şedinţă de Guvern la Timişoara, joi
-
ieri, 16:24
-
ieri, 14:55
• Ucraina suspendă serviciile consulare pentru ucrainenii din străinătate care pot fi încorporaţi
-
ieri, 14:21
-
ieri, 07:00
-
ieri, 14:53
• ,,Măştile” extremei drepte ar urma să cadă cu ocazia alegerilor europene din iunie
-
ieri, 13:46
• Cîrstoiu: Nu am luat decizia de face un pas înapoi pentru că un medic nu abandonează niciodată
-
ieri, 12:25
-
ieri, 11:40
Acest lucru nu trebuie să sperie, celuloza este un produs care se foloseşte de obicei în producţia brânzeturilor, iar FDA permite adăugarea ei în condiţii de siguranţă. Standardul industriei este acceptabil într-un volum de 2 - 4 %, doză suficentă pentru a menţine brânza stabilă.
În 2014, o companie de producţie a brânzeturilor a declarat pentru revista Milwaukee Journal Sentinel că unele tipuri de parmezan ras conţin 20 de procente de celuloză sau chiar mai mult.
În anii 1950, FDA a stabilit o definiţie oficială pentru parmezan, care a declarat, printre altele, că nu poate conţine mai mult de 32% umiditate, trebuie să aibă o textură granulară, cu o crustă dură şi friabilă, făcut din lapte de vacă.
Pentru a fi în conformitate cu specificaţiile oferite de FDA, este nevoie de timp şi de bani, deoarece parmezanul are nevoie de luni întregi ca să se usuce.
Când parmezanul vine în bloc, este dificil de falsificat. Având ca acoperire faptul că distribuiau produsul ras, adăugarea de celuloză, într-o cantitate mai mare decât normele stabilite, permitea producătorilor să salveze milioane în plus.
Conform Descoperă, preşedintele fabricii Castelul de Brânză, Michelle Myrter, riscă până la un an de închisoare şi 100.000 de dolari amendă pentru această situaţie.
"Sănătatea sau siguranţa consumatorilor nu a fost pusă în pericol vreodată", a declarat avocatul lui Myrter, Stephen Stallings.
Cu toate acestea, chiar dacă problema este evidentă, companiile folosesc etichetele mai degrabă ca instrumente de marketing, decât ca pe o modalitate de a reflecta cu exactitate produsul şi compoziţia acestuia, citează Descoperă.
Citeşte şi: STUDIU: Brânza, la fel ca drogurile, generează dependenţă şi stimulează aceleaşi regiuni cerebrale
Citește pe alephnews.ro: Cum depășești emoțiile atunci când ai un interviu de angajare? Onestitatea, principala miză a ambelor părți
Citește pe www.zf.ro: Unul dintre cei mai mari economişti maghiari: „Uitaţi de Austria. Trebuie să ajungem din urmă România! Avantajul semnificativ al Ungariei faţă de România la dezvoltare calitativă nu mai există“
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Elon Musk dă pe toată lumea afară: După ce a concediat 14.000 de angajaţi, celebrul miliardar a decis să renunţe la o divizie întreagă abia formată
De ce să te duci să lucrezi la H&M la Londra, pe 1.800 de lire sterline, când aceiaşi bani îi obţii la Bucureşti, într-o trattorie, şi ai costurile vieţii mult mai reduse, începând cu chiria?
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ultimele cuvinte pe care Ana-Maria a reușit să le rostească mamei sale, înainte să fie găsită moartă: „Mi-a zis că…”
CANCAN.RO
Diagnosticul de cancer al prințesei Kate Middleton: Meghan și Harry pun sare pe rana regală?
GANDUL.RO
Armata OBLIGATORIE în România? ANUNȚUL lui Iohannis! AVERTISMENT cutremurător privind RĂZBOIUL în Europa
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe