Scandalul emisiilor: Suma astronomică pe care Volkswagen o va rambursa clienţilor din SUA. Gigatul auto a acceptat să dea toţi banii

Producătorul auto Volkswagen va rambursa clienţilor 96,5 milioane de dolari, după ce a furnizat informaţii incorecte privind emisiile de gaze şi economia de carburant în cazul a 98.000 de automobile vândute pe piaţa americană, relatează Reuters.

1598 afișări
Imaginea articolului Scandalul emisiilor: Suma astronomică pe care Volkswagen o va rambursa clienţilor din SUA. Gigatul auto a acceptat să dea toţi banii

Scandalul emisiilor: Suma astronomică pe care Volkswagen o va rambursa clienţilor din SUA. Gigatul auto a acceptat să dea toţi banii

Agenţia pentru Protecţia Mediului (EPA) din SUA a declarat că software-ul auto a supraestimat performanţele maşinilor în materie de emisii reduse şi economie de carburant. Volkswagen a anunţat că a fost de acord să plătească despăgubiri în valoare de 96,5 milioane de dolari, fără a primi vreo amendă.

Programul software a fost instalat pe aproximativ 1 milion de vehicule, din perioada 2013-2017, aparţinând mărcilor Audi, Bentley, Porsche şi Volkswagen, a declarat agenţia. Vehiculele includ versiuni ale Audi A8, Bentley Continental GT, Porsche Cayenne şi VW Touareg.

Problema a fost descoperită în timpul unei anchete a EPA şi a California Air Resources Board cu privire la emisiile în exces pentru sute de mii de vehicule.

Constructorul german a recunoscut că software-ul folosit a trişat pentru a respecta testele de poluare din Statele Unite în 2015, declanşând o reacţie globală împotriva motoarelor diesel, care până acum l-a costat 30 de miliarde de euro în amenzi, penalităţi şi costuri de rambursare.

EPA a declarat că Volkswagen a subestimat emisiile de gaze cu efect de seră cu aproximativ 220.000 de tone.

Taguri:
volkswagen,
sua,
emisii

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici