Scandalul Nissan: Fostul director Carlos Ghosn acuză Guvernul japonez că a conspirat împotriva sa impreună cu executorii firmei

Avocaţii lui Carlos Ghosn au acuzat guvernul japonez că a conspirat împotriva clientului lor, împreună cu procurorii şi conducerea executivă a Nissan.

167 afișări
Imaginea articolului Scandalul Nissan: Fostul director Carlos Ghosn acuză Guvernul japonez că a conspirat împotriva sa impreună cu executorii firmei

Carlos Ghosn acuză Guvernul japonez că a conspirat impotriva sa impreună cu executorii Nissan

Ghosn, care a fost arestat anul trecut pentru pentru că a încălcat conduita financiară, se confruntă cu mai multe acuzaţii în Japonia. Avocaţii săi spun că instanţa din Tokyo ar trebui să renunţe la toate acuzaţiile împotriva sa din cauza „acţiunilor ilegale” ale procurorilor.

Cazul procurorilor ar fi fost „motivat politic” şi ar cuprinde anumite „acţiuni ilegale” care ar fi fost comise de către procurori, potrivit avocaţilor lui Ghosn.

"Urmărirea penală împotriva lui a rezultat dintr-o înţelegere între procurori, oficialii guvernamentali de la Ministerul Economiei, Comerţului şi Industriei şi directorii de la Nissan, care au format un grup de lucru secret pentru a suspenda acuzaţiile de infracţiuni", au spus avocaţii.

Aceştia au spus că obiectivul era să-l îndepărteze pe Ghosn din funcţia sa de şef al alianţei Renault-Nissan pentru a-l împiedica să fuzioneze cele două companii, fapt „care ar fi ameninţat autonomia uneia dintre bijuteriile industriei japoneze sub pavilionul francez”.

Carlos Ghosn este cercetat în privinţa faptului că ar fi profitat de averile companiilor Nissan şi Renault de-a lungul mai multor ani.

Nissan a refuzat să comenteze când a fost contactat de BBC.

Taguri:
nissan,
guvern,
executori

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici