SCANDALUL Volkswagen: Extinderea problemelor riscă să aibă un impact serios asupra vânzărilor

Volkswagen a pierdut 4 miliarde de euro din capitalizarea bursieră, după ce grupul a recunoscut marţi seara că a subestimat nivelul emisiilor la alte 800.000 de automobile din Europa, extinderea problemelor riscând să aibă un impact serios asupra vânzărilor, prima oară de la izbucnirea scandalului.

988 afișări
Imaginea articolului SCANDALUL Volkswagen: Extinderea problemelor riscă să aibă un impact serios asupra vânzărilor

SCANDALUL Volkswagen: Extinderea problemelor riscă să aibă un impact serios asupra vânzărilor

Acţiunile Volkswagen sunt în scădere cu 7,8%, la bursa din Frankfurt, relatează Reuters.

Analiştii consideră că extinderea scandalului poate afecta consumatorii care până acum nu au luat în serios manipularea testelor de poluare ale automobilelor diesel.

Producătorul auto german a anunţat că emisiile de dioxid de carbon generate de 800.000 de automobile ale grupului au fost subestimate şi a suplimentat cu 2 miliarde de euro costurile estimate ale scandalului.

Volkswagen a anunţat în septembrie că 11 milioane de automobile diesel din întreaga lume au instalate softuri ilegale care reduc nivelul emisiilor în timpul testelor.

"O altă săptămână, un nou şoc în istoria VW. Adăugăm alte 4 miliarde de euro la costul rechemărilor şi suntem îngrijoraţi că impactul comercial va fi mai mare", a declarat Stuart Pearson, analist la Exane BNP Paribas.

Scandalul declanşat pe 18 septembrie nu a avut un impact semnificativ asupra vânzărilor grupului, chiar dacă Volkswagen a fost singurul producător auto german care a raportat un declin al înmatriculărilor auto în Germania, în octombrie.

Agenţia americană pentru Protecţia Mediului a anunţat luni extinderea investigaţiei în cazul grupului auto Volkswagen, acuzat că a folosit dispozitive de manipulare a emisiilor şi la motoare diesel mai puternice, ale unor modele SUV Audi şi Porsche. Suspiciunile se referă la motoare diesel cu capacitatea de peste 2.000 de centrimetri cubi instalate pe circa 10.000 de vehicule Porsche, Audi şi alte mărci ale grupului VW vândute în Statele Unite începând cu anul 2014. Este vorba de modelul Volkswagen Touareg 2014, Porsche Cayenne 2015, Audi A6 Quattro, A7 Quattro, A8, A8L, şi Q5 2016.

Grupul auto Volkswagen a respins noile acuzaţii ale autorităţilor americane.

În trimestrul al treilea, VW a alocat 6,7 miliarde de euro pentru acoperirea costului rechemării în service a 11 milioane de vehicule la nivel mondial, pentru eliminarea softurilor ilegale.

Volkswagen a raportat săptămâna trecută prima pierdere trimestrială din ultimii 15 ani, de 3,48 miliarde de euro, din cauza costurilor legate de scandalul manipulării testelor de poluare, şi a redus estimările referitoare la profit.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici