Piaţa închirierilor auto: Schimbări şi tehnici de supravieţuire financiară. „Există un profil nou de client”

  • Închirierile de aeroport s-au redus cu 95%, iar cererile pentru sezonul de vară vor scădea
  • În lipsa zborurilor, închirierile de maşini pentru drumuri internaţionale au crescut în această perioadă
  • Cumpărarea maşinilor de la companii şi închiriarea lor înapoi este o tehnică bună de supravieţuire financiară pe piaţă
847 afișări

Hertz, una dintre cele mai mari companii de închiriere auto din lume, a intrat în insolvenţă în S.U.A. Te întrebi cum merge piaţa la noi? Şi la noi business-urile de închirieri au fost afectate, dar nu cum ţi-ai imagina.

„Compensăm cu faptul că avem altfel de operaţiuni de închiriere, dar cele de aeroport s-au redus cu 95%. Există un profil nou de client. Există clienţi care închiriază multe maşini în perioada aceasta pentru că nu pot zbura, inclusiv cu şofer.

Tradiţional, la închirieri maşini, sezonul de vară face undeva la 50% din profiturile anuale.  Pe noi nu ne va impacta pozitiv acest lucru  pentru că turismul local rar închiriază maşini. Compensăm cu faptul că avem altfel de operaţiuni de închiriere, dar cele de aeroport s-au redus cu 95%.

Există un profil nou de client. Există clienţi care închiriază multe maşini în perioada aceasta pentru că nu pot zbura, inclusiv cu şofer”, spune Dan Ştefan, co-fondator Autonom Rent Car.

Altă metodă de supravieţuire financiară: cumpărarea şi închirierea înapoi la vânzător.

„Noi cumpărăm activele clienţilor, maşini, tot felul de echipamente, şi le închiriem înapoi. Este o super oportunitate pentru ei pentru că au infuzie de cash şi pot face aceea eficientizare pentru că noi avem costuri de mentenanţă, de asigurări, de administrate, finanţare şi de reîmpachetare mult mai mici decât clienţii noştri.”

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici