Se confirmă şi numirea noului CEO al Telekom România

  • Grupul elen OTE, prin intermediul căruia nemţii de la Deutsche Telekom controlează operaţiunile din România, a confirmat luni dimineaţă şi că Vladan Pekovic va deveni noul CEO
  • Înainte de a se alătura echipei Telekom Romania în 2017, Vladan Pekovic a fost Director Executiv Tehnologie şi Informaţie în cadrul Crnogorski Telekom.
  • Vladan Pekovic este licenţiat în Inginerie Electrică, cu specializare în telecomunicaţii mobile şi tehnologia informaţiei, în cadrul Universităţii din Muntenegru
210 afișări
Imaginea articolului Se confirmă şi numirea noului CEO al Telekom România

Se confirmă şi numirea noului CEO al Telekom România. Din Mexic şi Algeria, la Bucureşti

Grupul elen OTE, prin intermediul căruia nemţii de la Deutsche Telekom controlează operaţiunile din România, a confirmat luni dimineaţă şi că Vladan Pekovic va deveni noul CEO al Telekom România, informaţie publicată încă de săptămâna trecută de ZF.

“Grupul de companii Telekom Romania anunţă numirea lui Vladan Pekovic în poziţia de CEO, începând cu data de 9.11.2020. Vladan Pekovic, Director Executiv Tehnologie şi Informaţie, Telekom Romania, va prelua conducerea operaţiunilor din România, înlocuindu-l pe Miroslav Majoroš care îşi încheie mandatul cu succes.

Vladan Pekovic (49 de ani) este un profesionist cu o carieră internaţională acumulată pe pieţe din Europa, Africa, America Latina şi Statele Unite ale Americii, având peste 22 ani de experienţă în industria telecomunicaţiilor, în care s-a axat pe integrarea reţelelor şi a sistemelor IT, precum şi pe implementarea, dezvoltarea şi operarea celor mai complexe şi avansate reţele mobile şi fixe. În acelaşi timp, pe parcursul carierei sale a demonstrat şi competenţe de leadership şi angajament faţă de rolul deţinut, ghidând şi conducând eficient echipe complexe, multiculturale.

Orientat spre client, rezultate şi performanţă de business, Vladan Pekovic are, de asemenea, experienţă semnificativă în Telekom, cu un portofoliu variat de proiecte pe care le-a gestionat. Înainte de a se alătura echipei Telekom Romania în 2017, Vladan Pekovic a fost Director Executiv Tehnologie şi Informaţie în cadrul Crnogorski Telekom.

Din poziţia de Director Executiv Tehnologie şi Informaţie, Telekom Romania, a contribuit în mod semnificativ la digitalizarea şi îmbunătăţirea proceselor, expansiunea tehnologică şi simplificarea ofertelor, iar abordarea inovatoare pe care a adoptat-o a condus la îmbunătăţirea calităţii serviciilor oferite clienţilor. Astfel, prin proiectele de mare anvergură pe care le-a dezvoltat şi gestionat a demonstrat o bună înţelegere a pieţei din România, o viziune clară asupra necesarului tehnologic şi financiar de care oricare companie are nevoie pentru a-şi servi cu succes clienţii şi, mai ales, o bună capacitate de coordonare şi motivare a echipelor”, a anunţat Telekom.

Michael Tsamaz, Preşedinte şi CEO OTE Group şi Preşedinte al Consiliului de Administraţie al Telekom Romania Communications S.A., a declarat: „Doresc să-i mulţumesc domnului Miroslav Majoroš pentru contribuţia sa valoroasă din ultimii cinci ani. Concentrat pe digitalizare, convergenţă şi mentalitate de creştere, acesta a obţinut o schimbare durabilă a afacerii într-o piaţă foarte competitivă cum este România. Efortul constant şi angajamentul întregii echipe Telekom Romania au dus la transformarea semnificativă a companiei şi la performanţe îmbunătăţite. În acelaşi timp, mă bucur că domnul Vladan Pekovic va coordona operaţiunile din România şi sunt convins că va dezvolta în continuare operaţiunile fixe şi mobile ale companiei. Îi urez succes în noul său mandat de a conduce Telekom Romania, în beneficiul clienţilor, angajaţilor şi acţionarilor companiei.”

Despre Vladan Pekovic:

Vladan Pekovic este licenţiat în Inginerie Electrică, cu specializare în telecomunicaţii mobile şi tehnologia informaţiei, în cadrul Universităţii din Muntenegru şi, pe parcursul carierei sale profesionale, a urmat programe educaţionale la European School of Management and Technology Berlin, ESSEC Business School, Franţa, Duke University, Statele Unite ale Americii, INSEAD Business School, Franţa.

A debutat în carieră în 1998, în calitate de inginer pentru ProMonte GSM. În perioada 2000-2004 a ocupat mai multe poziţii în cadrul Ericsson Mexico, USA, Algeria, iar în 2004 a avut primul contact cu Telekom, USA, în calitate de Switch Manager. Ulterior a ocupat poziţii de Project Manager Integrare pentru Crnogorski Telekom (2005-2006), Manager Regional de Program la Glotel Inc (2006-2007), Director Executiv Tehnologie la M:tel d.o.o. (2007-2009). În vara anului 2009 a revenit la Crnogorski Telekom, unde a deţinut funcţia de Director de Programe (2009-2010) şi de Director de Reţea şi Servicii (2010 -2013). În perioada 2013-2014 a ocupat funcţia de Preşedinte al Consiliului de Supervizare al NetWorkS!.

Din 2013 a revenit în Telekom, ocupând poziţii de Director Reţea, Director Tehnologie în cadrul T-Mobile Polska şi Director Executiv Tehnologie şi Informaţie în cadrul Crnogorski Telekom. Din 2017 este parte din echipa Telekom Romania, în calitate de Director Executiv Tehnologie şi Informaţie.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici