Se deschid restaurantele în Bucureşti, dar businessul depinde de rata de infectare

  • 30% din vânzările totale din restaurante, baruri şi cafenele sunt făcute în Capitală
  • Cifra de afaceri a industriei HoReCa a suferit scăderi de 80%
  • Restaurantele se vor închide din nou, dacă rata de infectare depăşeşte 3 la mie
4036 afișări
Imaginea articolului Se deschid restaurantele în Bucureşti, dar businessul depinde de rata de infectare

Se deschid restaurantele în Bucureşti. În timp ce unii patroni au ales să nu deschidă deocamdată, alţii se pregătesc să primească clienţi şi în interior. Cu emoţii totuşi. Pentru că dacă rata de infectare depăşeşte 3 persoane la o mie de locuitori, restaurantele vor fi nevoite din nou să pună lacătul pe uşă.

Gabriel Kope este administrator la restaurantul Lugo. Pentru că interiorul restaurantului nu oferă stabilitate, a investit intr-o terasă interioară de toamnă-iarnă. El spune că o capacitate interioară de 30 % nu înseamnă nimic, atunci când cheltuielile sunt 100 %.

„Da, deschidem, deşi e un scenariu optimist să spunem că deschidem. Că s-ar putea să trebuiască să deschidem ca să închidem. Având noroc cu terasa, având noroc că vremea până acum a ţinut cu noi, am fost pe o linie de plutire. Dar, pentru alte locaţii unde au trebuit să închidă, n-au terasă, sau nu au putut să funcţioneze, sau terasa e foarte mică, 30 % e nimic, pentru că cheltuielile sunt 100%. Găseşti cu greu personal oricum. Şi înainte de criză se găseau destul de greu, acum şi mai greu. Nu ştim cum putem să-i ţinem, dacă putem să-i ţinem, ei oricum pleacă, migrează”, spune Gabriel Kope.

  • Cifra de afaceri a restaurantelor din Bucureşti înainte de criza Covid-19: 1,5 mld. euro

Bucureştiul are 4.000 de restaurante, baruri şi cafenele. 40% dintre firmele din HoReCa şi-au suspendat activitatea.

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici