Sectorul bancar elveţian ar putea pierde 20.000 de slujbe în războiul economic cu UE şi SUA

Sectorul bancar din Elveţia va pierde în următorii ani 20.000 de locuri de muncă, 20% din total, din cauza "războiului economic" purtat de UE şi SUA împotriva ţării şi a celor mai mari două bănci din ţară, UBS şi Credit Suisse, a declarat şeful UBS, Sergio Ermotti.

213 afișări
Imaginea articolului Sectorul bancar elveţian ar putea pierde 20.000 de slujbe în războiul economic cu UE şi SUA

Sectorul bancar elveţian ar putea pierde 20.000 de slujbe în războiul economic cu UE şi SUA (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Elveţia se află sub atac din 2008. Suntem blocaţi într-un război economic. Ideea este de a slăbi cele două mari bănci elveţiene, populare la nivel internaţional", a spus Ermotti, referitor la măsurile altor state împotriva politicii secretului bancar, promovate de instituţiile de credit din Elveţia şi folosite în multe cazuri pentru evaziune fiscală.

Şeful UBS consideră că războiul economic va avea ca rezultat un declin al activelor administrate de băncile elveţiene, care trbuie să se adapteze prin reducerea costurilor, fuziuni şi achiziţii, potrivit publicaţiei locale SonntagsZeitung, citate de AFP.

"Mă aştept ca sectorul financiar elveţian să piardă circa 20% din locurile de muncă în anii următori, sau 20.000 de slujbe", a spus el.

Elveţia încearcă să încheie cu unele ţări acorduri pentru taxarea evazioniştilor care au conturi în băncile elveţiene. Astfel de acorduri au fost semnate cu Germania, Marea Britanie şi Austria, dar negocierile sunt blocate cu Franţa, mai ales din cauza alegerilor prezidenţiale. Elveţia negociază un acord şi cu SUA, unde 11 bănci elveţiene au fost date în judecată pentru ajutarea clienţilor să evite plata de taxe.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici