Şeful FMI: În România încetarea de plăţi este iminentă

Directorul general al Fondului Monetar Internaţional (FMI), Dominique Strauss-Kahn, a declarat într-un interviu acordat postului elveţian TV TSR că niciun stat stat european nu riscă să intre în faliment, însă există ţări mai vulnerabile, precum Grecia, Irlanda, Letonia, Ungaria, România şi altele, unde trebuie implementate politici mai dure.

33 afișări
Imaginea articolului Şeful FMI: În România încetarea de plăţi este iminentă

Şeful FMI: În România încetarea de plăţi este iminentă (Imagine: Daniel Mihăilescu/Mediafax Foto)

"Ceea ce este dramatic, şi vorbesc de state precum Grecia, Irlanda, Letonia, Ungaria, România etc, state în care trebuie redresată situaţia - nu putem continua aşa deoarece încetarea plăţilor este iminentă, prăpastia este chiar în faţă - sunt cele care pătimesc mai mult, sunt cele mai vulnerabile", a afirmat Strauss-Kahn.

"Nu cred în faliment", a spus el, adăugând că solidaritatea comunităţii europene va preveni prăbuşirea financiară a statelor.

"Aceasta presupune, însă, politici mai dure. Însă deoarece statele cele mai vulnerabile, cele mai sărace, au de pătimit mai mult trebuie elaborate programe care să păstreze cheltuielile sociale", a menţionat oficialul FMI.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici