Şeful Franklin Templeton, anchetat în Turcia pentru manipularea bursei

Autoritatea pentru burse din Turcia a lansat o investigaţie pentru posibila manipulare a pieţei împotriva lui Mark Mobius, preşedintele Franklin Templeton, companie de investiţii care administrează în România Fondul Proprietatea, au afirmat surse oficiale.

30 afișări
Imaginea articolului Şeful Franklin Templeton, anchetat în Turcia pentru manipularea bursei

Şeful Franklin Templeton, anchetat în Turcia pentru manipularea bursei (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto)

Investigaţia a fost iniţiată la cererea mai multor investitori turci, au afirmat oficialii autorităţii bursiere.

Presa internaţională, inclusiv cea din Turcia, a preluat săptămâna trecută afirmaţia lui Mobius că bursa ar putea înregistra până la sfârşitul anului o corecţie de 15-20%.

Piaţa de capital de la Istanbul a închis luni în scădere cu 3%.

Compania condusă de Mobius nu a fost disponibilă imediat pentru comentarii.

Bursa din Turcia a înregistrat o creştere puternică în acest an, respectiv de 31%, şi a închis luni în scădere cu 3%.

Franklin Templeton Investment Management a fost desemnat în septembrie administrator al Fondului Proprietatea.

Fondul Proprietatea este o societate de investiţii de tip închis, creată în scopul despăgubirii persoanelor ale căror proprietăţi au fost confiscate abuziv de statul comunist şi sunt imposibil de retrocedat în natură.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici