Şeful Nissan admite că a primit plăţi necuvenite, dar spune că nu este un delict

Şeful Nissan Hiroto Saikawa a admis că a primit sume prea mari de bani în cadrul schemei de compensaţii a companiei, dar a respins ideea unei infracţiuni, anunţă BBC.

794 afișări
Imaginea articolului Şeful Nissan admite că a primit plăţi necuvenite, dar spune că nu este un delict

Şeful Nissan admite că a primit plăţi necuvenite, dar spune că nu este un delict

Directorul executiv al producătorului auto japonez este acuzat că a primit în 2013 sute de mii de dolari drept plăţi suplimentare, în acţiuni.

El a spus presei japoneze că va înapoia banii.

Aceasta este cel mai recent scandal dintr-o serie care afectează producătorul japonez de automobile şi care privesc plăţile făcute către managerii de top.

Saikawa a fost acuzat că şi-a sporit în mod necorespunzător compensaţia în 2013 cu 47 de milioane de yeni (440.572 dolari), potrivit rapoartelor mass-media.

Potrivit rapoartelor, Saikawa a întârziat plata bonusului cu o săptămână, pentru a beneficia de o creştere a valorii acţiunilor companiei.

Un purtător de cuvânt al Nissan a declarat BBC că rezultatele unei anchete interne au fost programate să fie raportate consiliului de administraţie săptămâna viitoare, pe 9 septembrie.

Arestarea fostului şef al Nissan Carlos Ghosn, arhitectul parteneriatului Nissan-Renault, a fost făcută pe baza unor acuzaţii asemănătoare. Ghosn spune că arestarea sa în Japonia a fost rezultatul unei „complot şi a unei trădări”.

Saikawa, care promisese să îmbunătăţească conducerea companiei după arestarea lui Ghosn, a descris sistemul de bonusuri drept „o schemă a erei Ghosn”.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici