Sentimente şi rezultate mixte pe burse. Păreri împărţite au şi analiştii

Pieţele bursiere par încă să resimtă şocul de la finalul săptămânii trecute, la grijile de atunci – dobânzi, dispute comerciale, avertismentele FMI - adăugându-se preţul petrolului şi tensiunile dintre puterile occidentale şi Arabia Saudită; cu toate acestea bursele au evoluţii mixte.

194 afișări
Imaginea articolului Sentimente şi rezultate mixte pe burse. Păreri împărţite au şi analiştii

Sentimente şi rezultate mixte pe burse. Păreri împărţite au şi analiştii

Indicii Nikkei si cei ai burselor din China au scăzut, la fel şi indicele pan-european STOXX 600, aflat la valoarea minimă din ultimele 22 de luni. Dow Jones a deschis în uşoară creştere, în timp ce Nasdaq şi S&P 500 sunt pe minus.

Şi evoluţia pieţelor europene este mixtă: la Amsterdam şi la Frankfurt bursele înregistrează creşteri uşoare, în timp ce la Paris şi la Madrid sunt pe roşu. La londa indicele FTSE 100 creşte cu 0,21%, în timp ce FTSE 250 scade cu 0,95%.

La Bucureşti toţi indicii bursieri sunt în creştere, dar procentele sunt sub 1%.

Aurul pare să îşi fi luat în serios rolul de refugiu, marcând creşteri de peste 1%, iar petrolul Brent a urcat cu 44 de cenţi peste 80 de dolari, o creştere de 0,01%.

Sentimentele mixte sunt împărtăşite şi de analişti, care, în egală măsură au argumente şi pentru creşterea, dar şi pentru scăderea pieţelor.

La finele săptămânii trecute bursele au traversat o perioadă de scădere abruptă, a treia în acest an.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici