Serbia va acorda, după negocieri cu FMI, ajutoare financiare persoanelor cu pensii sub 370 de dolari

Guvernul sârb a aprobat, după negocieri cu FMI, acordarea de ajutoare speciale pensionarilor cu venituri lunare sub 29.999 de dinari (372 de dolari), aceştia urmând să încaseze în plus câte 5.000 de dinari (62 de dolari), transmite Bloomberg.

12 afișări
Imaginea articolului Serbia va acorda, după negocieri cu FMI, ajutoare financiare persoanelor cu pensii sub 370 de dolari

Serbia va acorda, după negocieri cu FMI, ajutoare financiare persoanelor cu pensii sub 370 de dolari (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Pachetul de ajutorare a pensionarilor va costa aproximativ cinci miliarde de dinari (62 milioane de dolari).

Decizia a urmat unor întâlniri cu experţii Fondului Monetar Internaţional (FMI) pentru evaluarea acordului de 3,9 miliarde de dolari al Serbiei cu instituţia internaţională.

Pentru a atinge anul acesta un deficit bugetar de 4,8%, conform înţelegerii cu FMI, statul a suspendat pentru un an majorările de pensii şi salarii, chiar în contextul deprecierii monedei şi a accelerării inflaţiei. Fondul a acceptat pentru anul următor trei majorări graduale ale pensiilor şi salariilor angajaţilor statului.

În iulie, guvernul de la Belgrad a acordat plăţi speciale de 5.000 de dinari tuturor angajaţilor publici cu venuituri mai mici de 50.000 de dinari (620 de dolari).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici