Shell, liderul pe piaţa petrolului din Europa, vinde afacerea de retail şi lubrifianţi din Rusia către Lukoil

Shell a anunţat că intenţionează să vândă o parte din afacerile sale din Rusia către Lukoil, al doilea mare producător de petrol din această ţară, anunţă CNN.

240 afișări
Imaginea articolului Shell, liderul pe piaţa petrolului din Europa, vinde afacerea de retail şi lubrifianţi din Rusia către Lukoil

Shell, liderul pe piaţa petrolului din Europa, vinde afacerea de retail şi lubrifianţi din Rusia către Lukoil

Tranzacţia va include 411 benzinării de vânzare cu amănuntul şi o fabrică de amestec de lubrifianţi în Torzhok, care se află la 200 de kilometri nord-vest de Moscova.

Nu au fost oferite detalii cu privire la termenii financiari ai tranzacţiei, care se aşteaptă să fie finalizată în cursul acestui an.

La 8 martie, Shell a anunţat că intenţionează să se retragă din toate activităţile sale din Rusia, în mod progresiv.

În aprilie, compania a dezvăluit că ieşirea sa din Rusia ar putea să o coste până la 5 miliarde de dolari.

"În cadrul acestui acord, peste 350 de persoane angajate în prezent la Shell Neft vor fi transferate la noul proprietar al acestei afaceri", a declarat Huibert Vigeveno, directorul Shell Downstream, într-un comunicat.

Anterior, joi, firma germană de inginerie Siemens a anunţat, de asemenea, că intenţionează să iasă din Rusia.

"Ne alăturăm comunităţii internaţionale care condamnă războiul din Ucraina şi ne concentrăm pe sprijinirea oamenilor noştri şi pe furnizarea de ajutor umanitar", a declarat Roland Busch, preşedintele şi directorul general al Siemens. "Astăzi, am anunţat decizia noastră de a desfăşura un proces ordonat de lichidare a activităţilor noastre de afaceri industriale din Rusia."

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici