Simona Man, noua şefă a turismului: Punctul slab al turismului românesc sunt serviciile

Simona Man, noul preşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Turism (ANT), a declarat joi agenţiei MEDIAFAX că punctul slab al turismului românesc sunt serviciile, dar România are avantajul că o ajută geografia şi că turiştii găsesc aici un colţ de rai, care trebuie prezentat ca atare în străinătate.

288 afișări
Imaginea articolului Simona Man, noua şefă a turismului: Punctul slab al turismului românesc sunt serviciile

Simona Man (Imagine: Sebastian Tataru/Mediafax Foto)

Simona Man a afirmat că va face o analiză legată de ce s-a întâmplat până acum în turism, cum a fost promovat turismul până în acest moment, iar în perioada următoare va avea grijă ca brandul de ţară să fie promovat în ţările ţintă.

"Îmi place foarte mult România, iubesc România, mi se pare că este cea mai frumoasă ţară de pe pământul ăsta - am fost în foarte multe ţări şi mi se pare cea mai frumoasă ţară - avem şi munte, avem şi mare... Ne ajută foarte mult geografia pe noi", a afirmat ea.

Simona-Allice Man, preşedintele Partidului Poporului-Dan Diaconescu (PPDD), a fost numită, luni, de premierul Victor Ponta la conducerea Autorităţii Naţionale pentru Turism (ANT), cu rang de secretar de stat.

Noua şefă a turismului crede că segmentul balneo ar trebui dezvoltat, pentru că are foarte mult potenţial.

"Eu sunt convinsă că turiştii vor găsi în România un colţ de rai şi trebuie prezentat în străinătate aşa cum este", a mai spus ea.

Întrebată care este punctul slab al turismului, aceasta a nominalizat serviciile.

"Serviciile trebuie să se îmbunătăţească cu siguranţă", a mai spus ea.

Simona Man crede că până în urmă cu doi ani turismul românesc nu a fost promovat aşa cum ar fi trebuit şi anunţă că va continua tot ce au început predecesorii ei şi că va fi "o luptătoare" pentru reducerea TVA.

"Am lucrat în turism, dar în mediul privat. Am avut o agenţie de turism la Arad, dar pe lângă aceasta am fost director de zonă la o societate care s-a ocupat cu turismul şi transportul", a mai spus Man.

La finele lunii august, agenţia MEDIAFAX a anunţat că Răzvan Filipescu va pleca în septembrie de la conducerea Autorităţii Naţionale pentru Turism, sursele citate, din zona politică şi turism, motivând retragerea prin tensiunile existente între acesta şi ministrul pentru IMM şi Turism, Florin Jianu.

ANT se află în subordinea Ministerului Economiei şi în coordonarea ministrului delegat pentru IMM, mediul de afaceri şi turism.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici