Video Sindicaliştii de la Metrou au pichetat Ministerul Transporturilor/ Ministerul de resort va cere evaluarea activităţii conducerii Metrorex | FOTO, VIDEO

În jur de 50 de sindicalişti de la metrou au pichetat joi Ministerul Transporturilor.

266 afișări

Transporturile solicită evaluarea activităţii conducerii Metrorex, la solicitarea sindicaliştilor

Ministerul Transporturilor, prin reprezentaţii din Adunarea Generală a Acţionarilor (AGA), va solicita Consiliului de Administraţie al Metrorex să întocmească evaluarea activităţii directorului general, la solicitatea sindicaliştilor, informează un comunicat al ministerului.

O delegaţie a Unitatea – Sindicatul Liber Metrou (USLM) a fost primită joi de către secretarul de stat Dragoş Titea, responsabil cu atribuţii pe domeniul feroviar, informează Ministerul Transporturilor.

Evaluarea va fi prezentată în cadrul următoarei şedinţe AGA, iar raport asupra activităţii de administrare va include şi informaţii referitoare la execuţia contractului de mandat al directorului general al societăţii.

Totodată, în perioada următoare, Corpul de Control al ministrului va efectua un control tematic cu privire la aspectele semnalate de către membrii organizaţiei sindicale.

De asemenea reprezentanţii Ministerului Transporturilor au precizat că sunt deschişi dialogului cu toţi partenerii sociali iar la problemele identificate în domeniile gestionate de minister, printr-un dialog permanent şi constructiv, pot fi identificate soluţii eficiente pentru dezvoltarea durabilă a transporturilor.

În cadrul dialogului permanent cu partenerii sociali, Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc se va întâlni în perioada următoare cu reprezentanţii USLM şi va discuta cu aceştia problemele existente la nivelul Metrorex precum şi soluţiile ce pot fi aplicate.

Sindicaliştii de la Metrou pichetează Ministerul Transporturilor

În jur de 50 de sindicalişti de la metrou au pichetat joi Ministerul Transporturilor. Protestul a fost determinat de indiferenţă şi de lipsa dialogului social, a declarat liderul sindicatului de la metrou Ion Rădoi.

Protestul a fost determinat de indiferenţă şi de lipsa dialogului social, a declarat liderul sindicatului de la metrou Ion Rădoi. „Solicitările noastre sunt înaintate de circa o lună, şi le-am reluat când a venit actualul ministru, Răzvan Cuc. Sunt probleme legate de personal, de siguranţa circulaţiei, de faptul că nu ne mai putem descurca în condiţiile actuale, numărul de călători este în creştere, şi când avem 700.000 de călători pe zi iar noi folosim oameni care nu au calificarea necesară. O altă problemă este că datorită lipsei de disciplină şi lipsei de personal, a modului în care se fac licitaţii şi se aduc trenuri fără performaneţele necesare”, a spus Ion Rădoi.

În context, liderul sindical a spus că linia de metrou din Drumul Taberei ar putea fi dată în folosinţă în 2020.

Demersul sindicaliştilor are la bază incidentul de la metrou din ianuarie, când două vagoane au sărit de pe şine în depoul Berceni, din cauza unui software care a menţinut alimentarea vagoanelor, toate trenurile comportându-se la fel în timpul testelor efectuate după accident. Angajaţii au precizat, în cadrul unei acţiuni a sindicatului din companie desfăşurată la depou, că este vorba de un software „din China, venit via Turcia”, care face ca trenurile să se alimenteze singure.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici