Video Sindicaliştii din industria de apărare protestează în Piaţa Victoriei. Care sunt principalele revendicări ale manifestanţilor | FOTO, VIDEO

În jur de 100 de sindicalişti din industria de apărare protestează în Piaţa Victoriei, în faţa Guvernului, solicitând ca industria să fie desemnată de interes naţional, noi comenzi, precum şi aprobarea bugetelor de venituri şi cheltuieli ale companiilor.

381 afișări

Liderii sindicali au intrat în Guvern, pentru discuţii. Participă reprezentanţi de la uzinele Mija, Moreni sau Braşov,

Miercuri şi joi, sindicatele din industria de apărare protestează în Piaţa Victoriei. Sindicaliştii spun că Guvernul nu şi-a respectat angajamentele asumate în data de 17 iulie, în cadrul discuţiilor de la Guvern.

Principalele revendicări sunt: nerespectarea punerii în aplicare a Acordului şi a Memorandumului între Guvernul României, Asociaţiile Patronale şi Federaţiile Sindicatelor din Industria de Apărare, conform înţelegerilor din 17 iulie 2019 în discuţiile purtate la Palatul Victoria în prezenţa Premierului Vasilica-Viorica Dăncilă; modificarea definiţiei “Industrie de Apărare” în „Industrie Strategică de Interes Naţional.”; constituirea Consiliului pentru coordonarea Industriei de Apărare, în conformitate cu HG 637/2017; aprobarea în regim de urgenţă a bugetelor de venituri şi cheltuieli pe 2019; industria de apărare trebuie să devină furnizorul principal pentru toate instituţiile cu caracter militar, securitate şi ordine publică, de arme, muniţie şi tehnică militară. Minim 30% din achiziţii să se realizeze în industria de apărare românească sau prin compensare conform legii offset-lui.

Sindicaliştii mai cer, în regim de urgenţă, rezolvarea salarizării conform procedurilor pentru constructori sau IT-işti, prin emiterea unui act normativ care să scutească pe o perioada de 10 ani salariaţii din cadrul operatorilor economici din industria naţională de apărare de la plata impozitului pe venit, pentru veniturile realizate din salarii şi asimilate salariilor prevăzute de legea 227/2015 privind codul fiscal.

O altă solicitare este suplimentarea fondurilor necesare la nivelul de 32 de milioane de lei, promisă de ministrul Finanţelor Orlando Teodorovici şi ministrul Economiei Nicolae Bădălău.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici