Sistemul de operare al iPhone 5, spart la nici 24 de ore de la lansare

Un hacker american susţine că a reuşit să modifice fişierele originale ale sistemului de operare iOS 6 instalat pe iPhone 5, pentru a putea folosi aplicaţii terţe, în nici 24 de ore de la lansarea smartphone-ului vineri, potrivit unor imagini postate de hacker pe Twitter.

3532 afișări
Imaginea articolului Sistemul de operare al iPhone 5, spart la nici 24 de ore de la lansare

Sistemul de operare iPhone 5, spart la nici 24 de ore de la lansare

Modificarea fişierelor sistemului iOS astfel încât utilizatorul să poată instala aplicaţii din alte surse decât App Store al Apple, pe canale neoficiale precum Cydia, se numeşte "jailbreaking".

"Am început să lucrez (la sistemul de operare, n.r.) în ziua de dinaintea lansării iPhone 5 şi am reuşit jailbreak-ul iOS 6 pe iPhone 4S în câteva ore. După ce am pus mâna pe un iPhone 5 a fost chiar şi mai uşor. A fost nevoie de numai jumătate de oră", a afirmat hackerul Grant Paul într-un email pentru AllTHingsDigital.

Paul pare să fi instalat aplicaţia open-source Cydia pe noul iPhone, conform celor două imagini postate pe contul său de Twitter. Cydia este cea mai populară aplicaţie folosită de posesorii de smartphone-uri Apple care recurg la jailbreak, fiind în esenţă un portal prin care posesorii de iPhone-uri modificate pot descoperi aplicaţii neoficiale.

Jailbreaking nu este necesar pentru multe din telefoanele care rulează sistemul de operare Android, al Google, întrucât soft-ul permite în general descărcarea şi instalarea de aplicaţii care nu provin din Google Play. Excepţie fac cazurile în care operatorii şi producătorii îşi preinstalează propriul soft peste Android.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici