Video Site-ul IMM Invest a fost relansat! Un antreprenor te învaţă cum să foloseşti platforma şi la ce trebuie să ai mare grijă

  • Programul pentru finanţări IMM Invest s-a relansat după ce pe 17 aprilie s-a blocat exact la momentul deschiderii
  • Poţi accesa credite cu garanţii date de stat până la finalul anului
  • Pe site există instrucţiuni pentru antreprenorii care vor să îşi depună dosarul de finanţare
3343 afișări

La aproape două săptămâni de când s-a lansat, programul IMM Invest pare că începe să funcţioneze. De astăzi toţi antreprenorii care au nevoie de credite de la bănci cu garanţii date de stat pot accesa programul pentru finanţări. Aşadar, dacă eşti pregătit, te înscrii în mai puţin de 10 minute. Un antreprenor te învaţă cum să foloseşti IMM Invest.

„Primul pas – accesăm pagina imminvest.ro. Descărcăm declaraţia IMM. O şi completăm. Declaraţia pentru IMM-uri se completează cu datele aferente anului 2019. După ce am completat declaraţia IMM, mergem pe link-ul de înregistrare IMM. Trebuie să ne creăm un cont. Mergem din nou pe linkul înregistrare IMM. Şi apoi întroducem CUI-ul, doar cifrele, fără RO în faţă dacă e cazul, codul CAEN şi numărul de înregistrare. Se alege banca finanţatoare. Trebuie să aveţi mare grijă la ce sume introduceţi. Banca va evalua cererea de credit şi vă va acorda creditul dacă societatea este într-adevăr bancabilă. Încărcăm declaraţia IMM pe care am completat-o mai devreme, certificatul de înregistrare al societăţii, cartea de identitate a reprezentantului legal. Apoi mergem pe butonul Trimite formular” explică antreprenorul Cosmin Drăgoi.

În cazul în care firma ta are o cifră de afaceri de 1 milion de euro, linia de finanţare nu trebuie să fie, de exemplu, de 2 milioane de euro pentru că va fi imposibil să o primeşti.

„Pentru cei care vor să urmărească sau să înţeleagă mai bine toţi paşii de înscriere în program, pe prima pagină a programului există un ghid IMM Invest şi o listă de întrebări frecvente.”

După ce ai parcurs toţi paşii, răspunsul îl vei primi întâi de la Fondul de Garantare, apoi de la banca finanţatoare. Poţi accesa creditele pentru finanţări până la finalul anului 2020.

Statul a pus la bătaie 15 miliarde de lei pentru firmele care vor să ia credite de investiţii sau pentru capital de lucru prin acest program. IMM Invest a mai avut o tentativă de lansare acum două săptămâni, dar a eşuat din cauza problemelor tehnice ale site-ului. S-a blocat exact la momentul deschiderii, după ce au fost primite 397.000 de accesări pe minut provenite de la 132.000 de conexiuni.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici