Situaţia internetului în România - care sunt oraşele şi furnizorii cu cele mai rapide conexiuni

Despre viteza internetului din România s-au spus numai lucruri bune în ultimii ani. Statisticile ne-au plasat în partea de sus a clasamentului, peste ţări cu care nu putem concura din alte puncte de vedere. Dar partea interesantă este că nu am stat pe loc nici în ultima vreme. Cei mai mari furnizori din România, spre lauda lor, au continuat să ridice ştacheta.

1516 afișări
Imaginea articolului Situaţia internetului în România - care sunt oraşele şi furnizorii cu cele mai rapide conexiuni

Situaţia internetului în România - care sunt oraşele şi furnizorii cu cele mai rapide conexiuni (Imagine: Publimedia/Shutterstock)

În acest context, este interesant de văzut cum stăm acum, după ce furnizorii locali au introdus în oferte conexiuni şi mai rapide, atât pe partea de internet fix, cât mai ales de internet mobil, acesta din urmă devenind din ce în ce mai important atât pentru operatori, ca sursa de venit, cât şi pentru din ce în ce mai mulţii posesori de smartphone-uri.

Compania Ookla, cea care deţine cel mai folosit serviciu de testare a conexiunilor la internet, speedtest.net, ne oferă o serie de date foarte interesante pentru România, la finalul lunii februarie 2015. Astfel, România are o viteză medie pentru download de 61,8 Mbps, pentru conexiunile fixe şi 18 Mbps pentru cele mobile. Suntem pe locul 5, mult peste media mondială de 22,1 Mbps pentru conexiuni fixe şi 11,4 Mbps pentru conexiunile mobile.

Comparativ cu ţările vecine, avem cele mai rapide conexiuni fixe, iar în ceea ce priveşte conexiunile mobile suntem depăşiţi doar de Ungaria, care are 19,1 Mbps.

AAflă care sunt oraşele cu cele mai rapide conexiuni din ţară pe www.go4it.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici