Softronic Craiova şi compania ungară LAC vor să construiască în comun locomotive

Producătorul de locomotive Softronic din Craiova şi compania ungară LAC Holding au semnat o scrisoare de intenţie pentru construcţia unei fabrici de locomotive în Ungaria, transmite Budapest Business Journal.

588 afișări
Imaginea articolului Softronic Craiova şi compania ungară LAC vor să construiască în comun locomotive

Softronic Craiova şi compania ungară LAC vor să construiască în comun locomotive (Imagine: Bogdan Danescu/Mediafax Foto)

Softronic şi LAC vor să înfiinţeze o companie mixtă pentru construcţia fabricii, care va fi finalizată până la finele anului viitor, producţia de locomotive urmând să înceapă un an mai târziu.

În primul an, fabrica va produce două până la trei locomotive, după care producţia anuală va creşte la peste 10 unităţi, se arată într-un comunicat al LAC.

Softronic va deţine 51% din acţiunile noii companii.

Directorul general al Softronic, Ionel Ghiţă, estimează un preţ de 2,5-3 milioane de dolari pentru locomotivele produse în Ungaria, sub preţul pieţei, de circa 4-4,5 milioane de dolari.

Locomotivele ar urma să fie livrate cu precădere ţărilor din Europa de Est şi nordul Africii.

Softronic, deţinută de patru persoane fizice - Ionel Ghiţă (30% din capital), Ion Gârniţă (26%), Augustin Popescu (26%) şi Oana-Adriana Miulescu (16%) - a fost înfiinţată în 1991 la Craiova şi a încheiat anul 2012 cu afaceri de 68,6 milioane lei, potrivit datelor raportate la Ministerul de Finanţe.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici