Somajul creşte în Germania, estimările indică o înrăutăţire a economiei

Pe lângă încetinirea cu care se confruntă sectorul manufacturier din Germania, acum economia locală trebuie să lupte şi cu rata şomajului, care este în creştere şi care a început să afecteze piaţa muncii, scrie Bloomberg.

774 afișări
Imaginea articolului Somajul creşte în Germania, estimările indică o înrăutăţire a economiei

Somajul creşte în Germania, estimările indică o înrăutăţire a economiei

În iulie, numărul celor 2,2 milioane de şomeri din Germania a crescut, iar din acest motiv locomotiva economiei europene a intrat în a treia lună în care rata somajului a rămas constantă, la un nivel de 5%.

Datele şi estimările indică faptul că situaţia economiei germane se va înrăutăţi, mai ales pentru că această ţără se bazează pe cheltuielile populaţiei pentru a îşi asigura creşterea economică.

Sectorul manufacturier german este din ce în ce mai afectat de disputele comerciale internaţionale şi de slăbirea cererii globale.

Companiile germane plănuiesc să organizeze mai puţine runde de angajări, iar firmele din sectorul manufacturier sunt gata să elimine mai multe locuri de muncă decât sunt capabile să creeze.

Aşteptările mediului de business au ajuns acum la nivelul pe care îl avea în 2009, în timpul crizei financiare globale, iar Bundesbank se aşteaptă ca economia ţării să se contracte în cel de-al doilea trimestru.

Oficialii Băncii Centrale Europene vor rămâne cu ochii pe Germania în săptămânile ce vor urma, luând de asemenea în considerare să implementeze un nou stimul monetar pentru această ţară în viitorul apropiat. Reducerea ratei dobânzii, care se află deja într-un teritoriu negativ, şi achiziţia de active sunt ultimele soluţii la care poate apela BCE pentru stimularea acestei regiuni problematice din zona euro.

 

 

Taguri:
germania,
şomaj,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici