Şomajul din Spania a scăzut la 21,2% în trimestrul trei, cel mai redus nivel după 2011

Şomajul din Spania a scăzut în trimestrul al treilea cu 1,2 puncte, la 21,2%, cel mai redus nivel din 2011, de la 22,4% în trimestrul precedent, potrivit datelor publicate joi de Institutul Naţional de Statistică, dar indicatorul este al doilea ca mărime din Uniunea Europeană, după cel din Grecia.

221 afișări
Imaginea articolului Şomajul din Spania a scăzut la 21,2% în trimestrul trei, cel mai redus nivel după 2011

Şomajul din Spania a scăzut la 21,2% în trimestrul trei, cel mai redus nivel după 2011

În trimestrul al treilea, care include sezonul de vară, au fost create 182.000 de locuri de muncă, majoritatea în servicii şi industrie, relatează Bloomberg.

În ultimul an, în Spania au fost înfiinţate peste o jumătate de milion de locuri de muncă, dar numărul slujbelor temporare continuă să fie mai mare decât cel al posturilor permanente, situaţie care arată diviziunile existente între tinerii care beneficiază de o protecţie redusă şi cei cu locuri de muncă stabile.

Datele sunt favorabile premierului Mariano Rajoy, care vrea să atragă alegătorii nemulţumiţi, înainte de alegerile generale din 20 decembrie.

Afectat de măsurile de austeritate pe care a fost nevoit să le adopte, de reforma nepopulară a pieţei muncii şi de acuzaţiile de corupţie din jurul partidului său, Rajoy a făcut din crearea locurilor de muncă elementul central al campaniei sale. Totodată, Rajoy se prezintă ca singurul candidat care poate continua redresarea economiei.

Sondajele de opinie sugerează că niciun partid nu va obţine o majoritate clară în Parlament.

Ministrul Economiei, Luis de Guindos, a estimat marţi că în acest an vor fi create în economia ţării 600.000 de locuri de muncă.

Guvernul anticipează, ca şi banca centrală, că rata şomajului va scădea la 19,7% până la sfârşitul anului viitor.

Comisia Europeană prognozează pentru aceeaşi perioadă o rată a şomajului de 20,5%.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici