Şomajul din ţările OCDE a crescut în februarie

Şomajul din ţările OCDE a crescut în februarie la 7,6%, după trei luni consecutive de declin, înregistrându-se 46 milioane de şomeri în cele 34 de economii industrializate care fac parte din organizaţie.

114 afișări
Imaginea articolului Şomajul din ţările OCDE a crescut în februarie

Şomajul din ţările OCDE a crescut în februarie cu 7,6%, la 46 milioane de şomeri (Imagine: Shutterstock)

Rata şomajului din statele membre ale Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE) a urcat cu 0,1 puncte procentuale faţă de ianuarie, potrivit unui comunicat transmis miercuri de OCDE.

Numărul şomerilor din cele 34 de ţări OCDE a coborât cu 3,8 milioane faţă de maximul record înregistrat în aprilie 2010, dar este cu 11,4 milioane - aproximativ o treime - mai ridicat faţă de nivelul din iulie 2008, anterior crizei financiare mondiale.

TITLURILE ZILEI

Statele membre ale OCDE sunt Australia, Austria, Belgia, Canada, Chile, Cehia, Danemarca, Estonia, Finlanda, Franţa, Germania, Grecia, Ungaria, Islanda, Irlanda, Israel, Italia, Japonia, Coreea de Sud, Luxemburg, Mexic, Olanda, Noua Zeelandă, Norvegia, Polonia, Portugalia, Slovacia, Slovenia, Spania, Suedia, Elveţia, Turcia, Marea Britanie şi Statele Unite ale Americii.

Şomajul din zona euro stagnează la aproximativ 12% de cinci luni consecutive, subliniind revenirea modestă a economiei după criza economică şi recesiunea prelungită.

În Statele Unite, şomajul a urcat în februarie cu 0,1 puncte procentuale, la 6,7%, după trei luni de declin.

Şomajul în rândul tinerilor la nivelul statelor OCDE a fost de 15,5% în februarie, cu aproape un punct procentual mai ridicat faţă de nivelul de la începutul anului trecut. Cele mai dificile situaţii sunt întâlnite în Grecia, unde şomajul în rândul tinerilor era de 58,3% la finele anului trecut, potrivit celor mai recente date. În Spania, 53,6% din tinerii cu vârste sub 25 de ani sunt şomeri, în Italia 42,3%, iar în Portugalia 35%.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici