Video Şomajul tehnic urcă iar la peste 1 milion de contracte, după ce aproape 100.000 de oameni şi-au recăpătat jobul

  • Şomajul tehnic urcă iar la peste 1 milion de contracte, la data de 21 aprilie
  • În ultimele zile cifra scăzuse la aproape 900.000
  • Cele mai multe contracte suspendate au fost în industria prelucrăroare
1456 afișări

Când credeai că economia începe să-şi revină odată cu redeschiderea companiilor precum Dacia, Continental şi Michelin, cifra şomerilor a crescut iar la un milion. În urmă cu trei zile, numărul contractelor suspendate a scăzut încurajator, până la aproape 900.000, informează Ziarul Financiar.

Cele mai multe contracte suspendate au fost în industria prelucrătoare, urmată de comerţ cu ridicata şi amănutul, repararea autovehiculelor şi motocicletelor.

CONTRACTE SUSPENDATE, conform Ministerului Muncii 

315.000- INDUSTRIA PRELUCRĂTOARE

188.000- COMERŢ CU RIDICATA ŞI AMĂNUTUL

110.000- HOTELURI ŞI RESTAURANTE

În ceea ce priveşte contractele individuale de muncă încetate, cifra a ajuns la 240 de mii, cele mai multe în comerţ cu ridicata şi amănutul.

CONTRACTE ÎNCETATE, conform Ministerului Muncii 

45.000- COMERŢ CU RIDICATA ŞI AMĂNUTUL

42.000-INDUSTRIA PRELUCRĂTOARE

33.000-CONSTRUCŢII

În total, sunt peste 1,2 milioane de contracte de muncă suspendate sau încheiate de la decretarea stării de urgenţă.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici