SONDAJ: Grecia, mai riscantă pentru investiţii decât Siria. Ce destinaţii sunt mai puţin sigure pentru investiţii decât statul elen

Grecia este percepută în prezent drept o destinaţie pentru investiţii mai riscantă decât Siria şi Libia, în timp ce Spania este considerată mai puţin sigură faţă de Egipt, potrivit unui sondaj realizat de firma britanică BDO în rândul directorilor financiari de la mai multe companii.

435 afișări
Imaginea articolului SONDAJ: Grecia, mai riscantă pentru investiţii decât Siria. Ce destinaţii sunt mai puţin sigure pentru investiţii decât statul elen

SONDAJ: Grecia, mai riscantă pentru investiţii decât Siria (Imagine: Shutterstock)

În pofida eforturilor masive de a păstra unitatea zonei euro, liderii companiilor consideră unele dintre regiunile uniunii monetare ca fiind mai riscante pentru investiţii decât Siria, ţară devastată de război civil, şi state din nordul Africii, relatează CNBC.

Aproape 20% din directorii financiari consultaţi văd Grecia ca riscantă, din cauza problemelor economice, în timp ce 11% ar lua o decizie similară în cazul Spaniei din acelaşi motiv.

Potrivit sondajului, Iranul (21%) oferă cea mai puţină siguranţă pentru investiţii, urmat de Irak (19%), Grecia (18%), Siria (17%), Libia (12%0, Nigeria (11%), Spania (11%), Egipt (10%), Ruaia (9%) şi Yemen 9(%).

"Directorii finaciari au redesenat harta pentru investiţii, Iran, Irak şi Grecia fiind percepute drept cele mai riscante. China, SUA, Brazilia, India, Germania, Rusia şi Marea Britanie sunt cele mai atractive şapte pieţe, din cauza dimensiunii", se arată în raport.

China a rămas cea mai atractivă destinaţsie pentru investiţii, urmată de SUA. Dimensiunea pieţei şi costurile scăzute cu forţa de muncă reprezintă avantaje pentru China.

BDO a derulat 1.050 de interviuri telefonice cu directori financiari de la companii din 14 ţări.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici