Sony Ericsson va produce de anul viitor exclusiv smartphone-uri

Producătorul de telefoane mobile Sony Ericsson va produce de anul viitor exclusiv smartphone-uri, intrând mai puternic în concurenţă cu rivali precum Apple şi subliniind importanţa implicării Sony, în contextul speculaţiilor că grupul nipon ar putea prelua integral compania.

462 afișări
Imaginea articolului Sony Ericsson va produce de anul viitor exclusiv smartphone-uri

Sony Ericsson va produce de anul viitor exclusiv smartphone-uri (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Sony Ericsson a anunţat vineri o revenire pe profit pentru trimestrul al treilea, cu un câştig de 31 milioane de euro, peste aşteptările analiştilor. În trimestrul al doilea, Sony Ericsson a înregistrat o pierdere de 42 de milioane de euro.

Compania se aşteaptă însă la o intensificare a presiunilor asupra rezultatelor financiare, în parte din cauza încetinirii economiei globale.

"Dacă problema încrederii consumatorilor continuă, va afecta industria telefoniei mobile", a spus directorul general, Bert Nordberg, într-un interviu.

Săptămâna trecută, o sursă apropiată situaţiei a declarat că Sony discută achiziţia participaţiei de 50% a Ericsson la compania mixtă. Într-un interviu pentru Reuters, Nordberg a refuzat să comenteze informaţia.

Analiştii consideră că Sony Ericsson, al nouălea mare producător de telefoane mobile la nivel mondial, poate reuşi să atragă clienţi ai rivalilor doar dacă ar fi complet integrat în oferta mai largă a Sony şi ar obţine acces la active ale gigantului japonez, precum PlayStation sau cataloagele de muzică.

Smartphone-urile reprezintă în prezent circa 80% din vânzările totale ale Sony Ericsson, iar cota pe piaţa terminalelor folosind platforma Android în trimestrul al treilea a fost de circa 12% în volum şi 11% în valoare.

"Persistă speculaţiile că Sony va cumpăra compania. Acesta este cel mai dezirabil denodământ pentru o companie care are nevoie de acces nerestricţionat la conţinutul şi serviciile Sony", afirmă Geoff Blaber, analist la CCS Insight.

Controlul asupra Sony Ericsson ar ajuta Sony să recupereze teren în lupta cu Apple şi Samsung, unde a avut de suferit din cauza strategiei neintegrate privind gadgeturi şi conţinut online pentru telefoane mobile.

Vânzarea participaţiei ar permite Ericsson să se separe de volatilitatea ridicată a rezultatelor Sony Ericsson şi să se concentreze asupra companiei mixte ST-Ericsson, notează Reuters.

Analiştii consultaţi de Reuters au estimat 50% din Sony Ericsson la 1,5 miliarde de dolari.

Trecerea la producţia exclusivă de smartphone-uri va fi dificilă pentru Sony Ericsson. Potrivit aşteptărilor, segmentul ar urma să înregistreze un avans de 50%, faţă de 14% pentru întreaga piaţă a telefoniei mobile şi toţi producătorii încearcă să beneficieze de o parte cât mai mare din această creştere.

Sony Ericsson a vândut 9,5 milioane de telefoane mobile în trimestrul al treilea, faţă de estimări ale analiştilor de 8,8 milioane de unităţi, iar veniturile au urcat cu 33%, la 1,6 miliarde de euro, în timp ce analiştii anticipau un nivel de 1,38 miliarde de euro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici