Sony şi Canon, printre companiile care au închis fabrici după cutremurul de joi. Vezi ce alte fabrici s-au mai închis

Sony şi Canon se numără printre companiile japoneze care au închis fabrici în urma cutremurului de 7,1 grade produs joi, cea mai puternică replică a seismului din 11 martie, transmite Bloomberg.

62 afișări
Imaginea articolului Sony şi Canon, printre companiile care au închis fabrici după cutremurul de joi. Vezi ce alte fabrici s-au mai închis

Sony şi Canon, printre companiile care au închis fabrici după cutremurul de joi. Vezi ce alte fabrici s-au mai închis (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Grupul Sony, cel mai mare exportator de produse electronice de consum din Japonia, a anunţat că a suspendat activităţile la două fabrici din prefectura Miyagi, din cauza penelor de curent provocate de cutremur.

Canon, Nikon, Fujitsu, Tokyo Electron, NTT DoCoMo au raportat la rândul lor întreruperea operaţiunilor la unele unităţi.

Noua replică a cutremurului din martie întârzie reluarea activităţilor companiilor, de la Sony la Honda Motor.

Guvernul a anunţat că daunele provocate de dezastrul iniţial s-ar putea ridica la 25.000 de miliarde de yeni (293 miliarde de dolari), respectiv 0,5% din PIB.

"Toată lumea spera să reia producţia, iar această replică a provocat noi întreruperi ale activităţilor", a declarat Steven Zhang, analist în domeniul tehnologiei la compania DBS Vickers Securities din Hong Kong.

Tohoku Electric Power, cel mai mare furnizor de energie în regiunile devastate de cutremurul din martie, a anunţat că cinci unităţi de la cinci centrale energetice au fost închise după replica de joi.

Toyota Motor a anunţat, vineri, că intenţionează să reia producţia la toate fabricile din Japonia, în perioada 18-27 aprilie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici