Sony va prelua integral Sony Ericsson pentru peste un miliard de euro

Sony va prelua integral, pentru 1,05 miliarde euro, producătorul de telefoane mobile Sony Ericsson deţinut în joint venture cu grupul suedez Ericsson, în încercarea de a prinde din urmă Apple şi Samsung pe piaţa smartphone-urilor şi tabletelor.

242 afișări
Imaginea articolului Sony va prelua integral Sony Ericsson pentru peste un miliard de euro

Sony va prelua integral Sony Ericsson pentru peste un miliard de euro (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Sony va dobândi şi unele brevete de invenţie ale Ericsson din domeniul telefoanelor mobile, iar grupul japonez va integra produsele Sony Ericsson cu gama proprie de electronice şi conţinut online.

Până acum, laptopurile, tabletele, consolele de jocuri video şi alte electronice produse de Sony erau create, dezvoltate, produse şi aşezate pe piaţă separat de telefoanele Sony Ericsson.

"Putem oferi consumatorilor smartphone-uri, laptopuri, tablete şi televizoare care se vor conecta fără probleme între ele şi vor deschise o nouă lume a divertismentului online", a declarat Sir Howard Stringer, preşedinte şi director general al Sony.

În piaţă se vorbeşte demult de preluarea integrală a producătorului de telefoane de către Sony, iar surse apropiate discuţiilor au declarat în octombrie pentru Reuters că grupul japonez şi partenerul său suedez, Ericsson, negociază o astfel de tranzacţie.

"Sony dispune acum de toate componentele necesare pentru a concura cu Samsung şi Apple. Marea întrebare este - poate executa? Trecutul mă face să fiu sceptic, însă nu aş spune că nu vor reuşi", comentează un analist de specialitate.

Fondată în 2001, Sony Ericsson a avut un succes fulminant la debut, datorită telefoanelor axate pe camere foto de calitate sau redarea de muzică, derivate din popularele produse Walkman şi CyberShot ale Sony. În ultimii ani însă, compania a rămas în urmă pe piaţa smartphone, deşi produce şi comercializează telefoane competitive cu sistem de operare Android.

Ericsson a anunţat că tranzacţia include un acord amplu de licenţiere a drepturilor de proprietate intelectuală, care acoperă practic toate tehnologiile Ericsson folosite de Sony în produsele şi serviciile sale. De asemenea, Sony a dobândit "cinci familii esenţiale de brevete privind tehnologia telefoanelor wireless".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici