Soros: Salvarea Greciei nu va scăpa Europa de pericol. Uniunea Europeană are în faţă un deceniu pierdut

Miliardarul George Soros se aşteaptă la o creştere economică slabă şi la tensiuni politice care pot duce la destrămarea Uniunii Europene, chiar dacă Grecia va accepta măsurile de austeritate, transmite Bloomberg.

1248 afișări
Imaginea articolului Soros: Salvarea Greciei nu va scăpa Europa de pericol. Uniunea Europeană are în faţă un deceniu pierdut

Soros: Salvarea Greciei nu va scăpa Europa de pericol. Uniunea Europeană are în faţă un deceniu pierdut (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"În prezent, Uniunea Europeană, în special ţările puternic îndatorate, au în faţă un deceniu pierdut. De fapt ar putea fi vorba de mai mult de un deceniu, având în vedere că Japonia s-a confruntat cu o situaţie similară, respectiv un boom imobiliar urmat de o criză bancară şi a ajuns la 25 de ani fără creştere", a spus Soros.

El a avertizat că acest fapt va provoca tensiuni în Uniunea Europeană care ar putea să o distrugă, acesta fiind "un pericol real".

Soros a făcut afirmaţiile într-un interviu pentru CNN care urmează să fie difuzat duminică.

Planul de austeritate al Greciei, care include reduceri ale cheltuielilor, salariilor şi pensiilor "nu va funcţiona, în mod obligatoriu, pe termen lung, dar va cumpăra cu certitudine încă 6 luni de linişte", a spus miliardarul.

În opinia sa, Grecia se află într-o situaţie periculoasă care a fost tratată prost de autorităţile europene şi va continua să fie o problemă iritantă pentru Europa.

Parlamentul din Grecia urmează să voteze duminică un nou plan de austeritate necesar pentru obţinerea unui al doilea program de susţinere financiară, de 130 de miliarde de euro, necesar evitării intrării într-un default dezordonat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici